Gündem
  • 22.4.2006 17:45

MUMCU: "SAVCI OLAYINDA KANTARIN UCU KAÇMIŞTIR"

NİHAT ABACI
MALATYA (İHA) - ANAP Malatya il binasında basın toplantısı düzenleyen Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Erkan Mumcu, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın görevden alınmasıyla ilgili olarak, "Bence kantarın topuzu kaçtı. Savcı iddianameyi hazırlarken, iddianamede yer almaması gereken isimler yer aldı. Biz iddianame hazırlandığı sırada bu konuyla ilgili tepkimizi dile getirmiştik. Ama maalesef bu isimlerin yer alması bizleri üzdü. Ancak sonradan savcıyı meslekten ihraç etmek de başka yanlıştır. Bir disiplin cezası verilebilirdi. Sarıkaya'nın görevden alınması, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olması vasfına gölge düşürülmüştür. Bu olayda kantarın topuzu kaçmıştır" şeklinde konuştu.
Terörle mücadele yasa tasarısı hakkında da Mumcu, "Ne ana muhalefete ne muhalefete bu konuda bilgi verilmedi. Bundan için hükümetin tutumunu esefle karşılıyorum. Hep gazetelerden duyuyoruz. Muhalefet gazetelerden okumak zorunda değil. Daha dün elimize yazı ulaştığı için henüz inceleyemedim. İnceledikten sonra açıklama yaparım" dedi.
Son günlerde Güneydoğu'ya yapılan askeri yığınakla ilgili PKK'ya karşı askeri kuvvetlerin bir harekat planı olduğunu bildiren Mumcu, "Bu konuda, şu an itibariyle bir şey söyleyemiyorum. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.
İstanbul Tuzla'da toprağa gömülü olarak bulunan zehirli varillerle ilgili olarak ise, zehirli varillerin utanç verici olduğunu ifade eden Mumcu, hükümetin bu olaya seyirci kaldığını, bir an önce bu konunun çözülmesi gerektiğini dile getirdi.
Erken seçimin Türkiye'de her zaman olduğunu, yine olabileceğini kaydeden Mumcu, parti olarak seçime hazır olduklarını bildirdi. "Seçimde ittifak yapacak mısınız?"soruna karşılık ANAP Genel Başkanı, "Resmi olarak ittifak mümkün değil. Ama bizler seçime tek başımıza gireceğiz" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:21

İLGİLİ HABERLER