Gündem
  • 22.4.2006 17:56

AĞAR: "BİZ TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIDIK ONLAR MASAYA ÇAĞIRDI"

MUSTAFA USTA - ERSEN KÜÇÜK
TRABZON (İHA) - Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin iç ve dış siyasette başarısız olduğunu ve iktidara gelmeden önce verdiği sözlerin hiçbirisini gerçekleştiremediğini ileri sürdü.
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, eşi Emel Ağar ve bazı üst düzey parti yöneticileriyle geldiği Trabzon'da halka seslendi. Trabzon Atatürk Alanı'nda belediye önünde toplanan ve Trabzon ve çevre illerden gelen yaklaşık 5 bin civarındaki partiliye seslenen Ağar, konuşmasında hükümete yüklendi. Hükümetin iç ve dış siyasette başarısız bir tablo çizdiğini belirten Ağar, "3 senedir konuşuyorsunuz. 4. sene oldu hala konuşuyorsunuz. Ne yaptınız? Yaptıkları borç üstüne borç eklemektir. Ne yaptınız yeni bir Tüpraş mı yaptınız, yol mu havaalanı mı yaptınız? Yaptığınız iş IMF'ye ve dış reçetelere boyun eğmektir" dedi.
Hükümetin başörtüsü sorunun da çözemediğini kaydeden Ağar, "Başörtüsü bizim namus meselemizdir dediniz bu meseleyi çözeceğiz dediniz. Kimilerine ödlek kimilerine korkak dediniz. İktidara geldiniz, hani nerede. Çözdünüz mü? Artık milletin dininin diyanetinin üzerinden elinizi eteğinizi çekin. Ne zamanki Demokrat Parti (DP) döneminde ezan Arapça okunduğunda, ne zamanki Adalet Partisi (AP) döneminde bir gecede 45 bin köy imamı devlet memuru olduğunda Türkiye'de en ufak bir sıkıntı olmadıysa, rejim tartışması olmadıysa bundan sonra gelecek DYP iktidarında da üniversitelerde başörtüsü sorunu çözüldüğünde bu ülkede kardeşlik olacak, huzur olacak, demokrasi daha iyi işleyecek. Bizim çizgimizde oynaklık olmaz. Bizim çizgimizde muhalefette başka iktidarda başka olmaz. Türkiye'de milletin özgürlüğünün önündeki engelleri aşan biziz" diye konuştu.
AK Parti'nin iktidara gelmeden 3 Y olarak tanımladığı yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini söylediğini ancak bunda da başarılı olmadığını söyleyen Mehmet Ağar, "Yasakları kaldıracağız dediniz kaldırabildiniz mi? Yolsuzlukların damarına gireceğiz dediniz. Ama gelinen noktada her özelleştirmenin altında sıkıntılar var. Yolsuzlukların damarına gireyim derken yolsuzluklar sizin damarınıza girdi. Yolsuzlukta yeni mekanizmalar icat ettiniz. Özel idare, belediye ihalelerine partili olmayan hiç kimseyi sokmaz oldunuz. Kimse sizin ihalelerinizin kenarına köşesine giremiyor. Yasaklarda sınıfta kaldığınız gibi yoksullukla mücadelede de hiç bir yere varamadınız başarısız oldunuz" dedi.
Karadeniz Bölgesi'nin en önemli tarım ürünlerinden biri olan fındıkta üreticinin mağdur edildiğini dile getiren Ağar, dünyadaki bütün hükümetlerin tarım ürünlerini desteklediğini, ancak bir önceki iktidarla mevcut hükümetin bunu yapmadığını ifade etti. Ağar, "Fındık bu toprağın en mübarek bitkisi. Fındık olmazsa olmaz bir üründür. Allah böylesine mübarek bir ürünü bize vermiş. Allah vermiş de Hükümet elimizden alıyor. Geçen sene don oldu yeteri kadar fındık olmadı ama bu sene oldu. Fındık 7 milyon liradan pazarı açtı. Bu sefer iktidar partisinin milletvekilleri Karadeniz'e gelerek 'Fındığa biz bu fiyatı verdik' dediler. Aradan bir müddet geçti bir takım aracıların, tüccarların sıkıntıları ortaya çıkınca Fiskobirlik'in karşısına hükümet dikildi. Hazine avansı vermiyor, devlet bankalarından kredi verdirmiyor, özel bankalardan kredi verdirmiyor. Sebep ne? Fiskobirlik'in başına kendi istedikleri adamı getiremediler. Zaten bu hükümette bir hastalık var. Kanarya Sevenler Derneği kuruluyor başında bir AKP'li olsun isteniyor. Fiskobirlik yönetimini kaybedince Fiskobirlik'in önünü kestiler. Bunun üzerine fındık fiyatlarında sıkıntı oldu. Fındığı savunmak Karadeniz’i savunmaktır, Karadeniz’i savunmak Türkiye'yi savunmaktır. Sonuna kadar da savunacağız" şeklinde konuştu.
Konuşması sık sık 'Başbakan Ağar' sloganlarıyla kesilen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, sloganlara "Allah razı olsun. Allah neyi nasip etmişse bu olacaktır" şeklinde karşılık verdi.
Kendilerinin Türkiye'nin teminatı olduklarını ve terörle geçmişte mücadele ettikleri gibi iktidara gelince yine mücadele edeceklerini belirten Ağar, "Biz kökünü kazıdık o masaya çağırdı. Kırarım o masanın bacaklarını. Bizim olduğumuz Türkiye'de fındığa üreticinin hakkını gasp etmek üzere uzanan elleri iktidarımızda nasıl kıracaksak, Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, geleceğine, kardeşliğine silah çeken bütün elleri kırmak da gene bizim görevimizdir. Bu mesele siyasetin üstündedir. Bu mesele milletin meselesidir. Bu boş vermişlikle, bu akılla Türkiye bir tarafa bırakamazsınız. Türkiye bu topraklar için canını vermeye hazır insanların, hiçbir zaman rencide edilemeyeceği, bayrağına, toprağına, insanına hiçbir zaman hakaret edilemeyecek. Orada sizi bostan bekçisi olarak oturtmadılar" ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 40 dakika süren konuşmasının ardından kendisini dinleyenlere karanfil atan Mehmet Ağar ve eşi, daha sonra partililerle birlikte yemek yedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:21

İLGİLİ HABERLER