Yaşam
  • 1.3.2007 16:06

MÜTEAHHİT FİRMADAN ŞOK AÇIKLAMA

Şirinevler'de ıslah çalışmaları devam eden Tavukçu Deresi'ne düşerek hayatını kaybeden minik Dilara Dumrul ile ilgili olarak açıklama yapan müteahhit firma, olaydan hemen önce rögar kapağının yerinde olduğunu savundu.

Tavukçu Deresi üzerinde 723 adet rögar kapağı bulunduğunu anlatan firma yetkilileri, her kapağın başına bir yetkili bulundurmalarının mümkün olmadığını savundu. Kazanın meydana geldiği bölgenin normal şartlar altında araç trafiğine kapalı bir yer olduğunu söyleyen firma yetkilileri, minik Dilara'nın içine düştüğü rögar kapağının kendi kontrollerinin hemen ardından bilinmeyen bir nedenle kırıldığını savundu. Şirket avukatı Abdullah Pehlivan, olayın yargıya intikal ettirildiğini, bu aşamadan sonra ortaya çıkacak hukuki ve vicdani sorumluluğu kabul edeceklerini anlattı.

Islah çalışmalarının devam ettiği Şirinevler'deki Tavukçu Deresi'ndeki çalışmaları yürüten MVM Turizm ve Ticaret Limited Şirketi, Dilara Dumrul isimli küçük çocuğun hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı. Olayla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi veren şirketin İdari İşler Müdürü Osman Bozkurt ve şirketin avukatı Abdullah Pehlivan, ıslah çalışmaları kapsamında projenin bütün aşamalarında vatandaşlar için önlem alındığını savundu. 5 yaşındaki Dilara Dumrul'un kollektif bacasından düşerek hayatını kaybettiğini anlatan Bozkurt, olayın cereyan ettiği bölgede ıslah çalışmalarının ve beton döküm çalışmalarının tamamlandığını ancak asfaltlama çalışmasının henüz tamamlanmadığını belirtti. Minik Dilara'nın içine düştüğü rögarın dün saat 11:00 sıralarında kapağı ile kapalı olduğunu savunan Bozkurt, olayın meydana gelmesinin ardından rögar kapağının bilinmeyen bir nedenle kırıldığını dile getirdi. Şehir içinde yapılan inşaat çalışmaları sırasında daha fazla özen gösterilmesi gerektiğinin bilincinde olduklarını anlatan Bozkurt, bundan sonra ortaya çıkacak hukuki ve vicdani sorumluluğu kabul edeceklerini anlattı.

Şirinevler'de olayın meydana geldiği bölgenin yakındaki şirket şantiyesinde düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan şirket avukatı Abdullah Pehlivan ise, olayın meydana geldiği gün saat 11:00 sıralarında rögar kapaklarının yerlerinde olduğunu savundu. 250'nin üzerinde çalışanları olduğunu anlatan Pehlivan, kaçak olarak bölgeye giriş yapan bir aracın rögar kapağını kırmış olabileceğini savundu. Pehlivan, "Bizim arkadaşlarımızın saat 11:00'de yaptığı kontroller sırasında kapaklar yerindeydi. Ama sonradan kırılmış olabilir. Biz kimseyi sorumlu tutmuyoruz. Ama malesef çocukları o bölgeden uzak tutma şansımız olmuyor" ifadelerini kullandı.

Olayın meydana geldiği bölgenin yakınında okulların bulunduğunu hatırlatan gazetecilere de cevap veren Pehlivan, "Buradaki önlemlerin hiçbiri yeni alınmadı. Yaptığımız çalışmalarda burayı şehirden soyutlamamız da mümkün değil. Önlemlerimizi alıyoruz, ancak genelde alınan önlemlere riayet edilmiyor. Rögar kapaklarının hepsi betondur" dedi. Pehlivan, "Yayaların buraya girmemelerine engel olamadık. Bu bizim suçumuzdur. Yayalar bu bilince sahip olmadıkları için ne kadar tedbir almış olsak da bunu engelleyemedik. Bu suçumuzdur, bunu kabul ediyoruz. Burada ne kadar önlem alsak da bazı kötü niyetli kişiler ya da hırsızlar tarafından bu önlemler kaldırıldı, kırıldı. Rögar kapakları ve demirlerin çalındığını sizler de biliyorsunuz. Biz her önlemi alıyoruz ama her yayanın başına bir bekçi koyma şansımız da yok. Bundan sonra mevcut önlemlerimizi iki katına çıkaracağız" şeklinde konuştu.

CİHAN
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:23

İLGİLİ HABERLER