Asayiş
  • 30.8.2004 00:12

NEVE ŞALOM SİNAGOGU ÖNÜNE BIRAKILAN VARİL YÜKLÜ MİNİBÜS, POLİS EKİPLERİNİ ALARMA GEÇİRDİ


SEZGİN AKKOYUN
İSTANBUL  - Geçtiğimiz yıl meydana gelen patlamada 25 kişinin yaşamını yitirdiği Neve Şalom Sinagogu'nun önüne park edilen varil yüklü minibüs, polisi alarma geçirdi.

 Polisin, minibüsü çekmeye hazırlandığı sırada olay yerine gelen minibüs sürücüsünün ruhsatının da olmaması, polisin kafasını karıştırdı.


Beyoğlu Büyük Hendek Caddesi üzerindeki Neve Şalom Sinagogu önünde, sabah erken saatlerde, Afyon plakalı beyaz bir minibüsün bırakıldığını gören sinagog güvenlik görevlileri, minibüsü incelemeye aldı. Minibüsün içinde bir varil olduğunu gören güvenlik görevlileri, durumu polise bildirdi.


Kısa sürede olay yerine gelen Beyoğlu Önleyici Hizmetler Bürosu ve Terörle Mücadele Bürosu'na bağlı çok sayıda ekip, minibüs çevresinde güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, dışardan inceledikleri minibüsün sahibini bulmak için minibüsün içindeki evraklarda görünen telefon numaralarını aradı. Ancak yapılan telefon görüşmelerine rağmen, minibüs sürücüsünün izi bulunamadı.
Şüphe arz eden minibüsü bir an önce sinagog önünden kaldırmak isteyen polisler, olay yerine çekici çağırdı. Çekici beklenirken minibüs yanına gelen 3 kişi, aracın kendilerine ait olduğunu söylediler. Bunun üzerine polisler, şahısları kısa bir sorgudan geçirdi.


Adının Önder Tekmen olduğunu söyleyen bir kişi, minibüsün kendisine ait olduğunu, sinagogun karşısındaki inşaatta çalışan kepçeye mazot getirdiğini anlattı. Polisler, aracı park ederek çay içmeye gittiğini söyleyen Tekmen'den belge istediler. Tekmen, minibüsün ruhsatını 5 gün önce kaybettiğini söyledi.
Bunun üzerine polis ekipleri, minibüsün çekiciyle çekilmesine ve trafikten men edilmesine karar verdi. Evraklara ve kimlik belgesine el konulan Tekmen, ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER