Dünya
  • 16.9.2008 00:12

OTOBÜSLE TIR ÇARPIŞTI:12 ÖLÜ 37 YARALI...

Kaza, bu sabah saat 06.00 sıralarında Ras Sedr Kasabası'nın 10 kilometre doğusunda meydana geldi. Kahire'den Sarm El Seyh istikametine giden TIR, lastiğinin patlamasıyla TIR sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda, Sarm EL Seyh'den Kahire'ye turist getiren otobüsle çarpıştı. Kazada hayatını kaybeden 12 kişiden 7'sinin Ukrayna, Rusya ve Hollanda vatandaşı, 5'inin ise Mısırlı olduğu bildirildi. Suez, İsmailiye ve Kahire'deki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınan 38 yaralıdan 8'inin durumunun ağır olduğu kaydedildi.
Yaralıların Rusya, Ukrayna, İngiltere, Hollanda ve Mısır vatandaşı olduğu ifade edilirken, olayın görgü tanığı Muhammed Fuad, ''Kaza sabah 06.00'da oldu. Kamyonun lastiği büyük bir gürültü ile patladı ve kamyoncu direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bu sırada Kahire'ye gitmekte olan turist otobüsünün şoförü kamyondan kaçmak istedi fakat başarılı olamadı. Çarpışma sırasında da büyük bir gürültü işittim" dedi.
Olayla ilgili İHA'ya açıklamada bulunan Rusya'nın Kahire Büyükelçiliği Basın Müşavirliği Görevlisi Nadim Zlovo ise 3 Rus'un öldüğünü söyleyerek, ''Gerekli görüldüğü takdirde yaralılar Rusya'ya gönderilecek'' şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:13

İLGİLİ HABERLER