Gündem
  • 31.3.2011 15:04

'ÖZ'ÜN KILINA ZARAR GELMESİNE RAZI DEĞİLİZ'

MÜGE TUTCALI
ANKARA

Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, Zekeriye Öz'ün görev yerinin değişmesinde son tutuklamaların etkili olmadığını belirterek, "HSYK rutin bir işlem gerçekleştirdi" dedi.

Yargıtay ve Danıştay'a yeni atanan üyelerin cübbe giyme töreninde gazetecilerin, HSYK'nın atama kararnamesiyle ilgili sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, HSYK'nın rutin bir işlem gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu bir nöbet değişimi" diye konuştu.

Zekeriya Öz'ün başka bir göreve atanmasında son tutuklamaların etkili olup olmadığı sorusuna 'Asla' cevabını veren Kahraman, "Zekeriya Öz'ün kılına zarar gelmesine gönlümüz razı değil. Kurulun böyle bir amacı yoktur. Öz başta olmak üzere arkadaşlarımızın görevden alınmaması noktasında büyük mücadele verdik. Atama ve nakil yönetmeliği gereği hakim ve savcılar belli sürelerde görev yaparlar" dedi.

HSYK üyesi Suat Ertosun ise, "Biz 2009'dan beri bazı tasarruflarda bulunulmasını istedik. Bu tür yargılamalarda, soruşturmalarda her türlü kuşkudan uzak bulunulması gerektiğini söyledik. Zaman da bizim haklılığımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:58

İLGİLİ HABERLER