Dünya
  • 29.4.2006 16:25

PİTT-JOLİE ÇİFTİNİN KORUNMA ÖNLEMLERİNE ELEŞTİRİ

WİNDHOEK - Namibya makamlarının, mahremiyetlerine saygı gösterilmesini isteyen Hollywood'un ünlü çifti Brad Pitt ve Angelina Jolie'yi korumak için aldığı sert önlemler eleştirilere yol açıyor.
     Namibya İnsan Hakları Ulusal Topluluğu (NSHR) tarafından yapılan açıklamada, korumalarla Namibya polisinin, ünlü çifti korumak amacıyla paparazzi ve diğer gazetecilerin kaldığı yerlerde aramalara ve tartaklanmalarına varacak türden uygulamalarını kınarken, ''Yabancı gazetecilerle yerel sakinlere yönelik sert yöntemlere başvurulmasını kınıyoruz'' ifadesi kullanıldı.
     Namibya'nın ABD'deki Büyükelçisi Hopelong Ipinge ise, Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin ülkesinde bulunmasının ülkesinin tanıtımına büyük katkı sağlandığını, çiftin gelişinden itibaren büyükelçiliğin ülke hakkında bilgi almak isteyenlerin akınına uğradığını ve Jolie'nin bebeğini dünyaya getirmek için kendi ülkesini seçmesinin Namibya için büyük bir onur olacağını söylüyor.
     Hamileliğinin son zamanlarını geçirmek üzere Afrika ülkesi Namibya'ya gelen Angelina Jolie ile Brad Pitt'i sürekli izleyen ve sıkı güvenliğe rağmen çiftin fotoğraflarını çekmeyi başaran Sunday Times muhabiri ile 3 Fransız gazeteciden ülkeyi terk etmeleri istenmiş, aksi takdirde tutuklanacakları kendilerine bildirilmişti. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:32

İLGİLİ HABERLER