Dünya
  • 29.4.2006 16:24

"İRAN CUMHURBAŞKANI, HİTLER GİBİ KONUŞUYOR"

ANKARA - İsrail Başbakan Vekili Ehud Olmert, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı ''Hitler gibi konuşmakla'' suçladı.
     Olmert, Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild'de bugün yayımlanan demecinde, ''İran Cumhurbaşkanı dünya için tehlike mi? Adolf Hitler kadar tehlikeli mi? '' şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:
     ''Prensipte evet. Umarım hiçbir zaman Adolf Hitler kadar tehlikeli ve yıkıcı olmaz, hiçbir zaman tehditlerini gerçekleştirme şansı elde etmez. Eğer bir devlet adamını sözlerine göre değerlendirirsek, o zaman şu dikkat çekiyor: Ahmedinejad bugün, Hitler'in iktidarı ele geçirmesinden önceki döneminde olduğu gibi konuşuyor. Yahudi halkının tamamen yok edilmesinden bahsediyor. Kısa süre önce Avrupa ülkelerinden, Yahudilere karşı farklı bir tutum izlemelerini istedi. İsrail'in, Avrupa'daki Yahudi düşmanlığından dolayı kurulduğunu söyledi. 'Eğer bugün tüm Yahudiler Avrupa'ya dönebilselerdi, Yahudi devleti ortadan kalkardı' dedi.''
     Daha sonra, ''Görüyorsunuz, karşımızda en kötü cinsinden bir psikopat var. Bir Yahudi düşmanı, çok tehlikeli bir devlet başkanı. Allah, tehditlerini gerçekleştirmek için bu adamın nükleer silah elde etmesinden bizi korusun'' diyen Olmert, ''Bu nedenle, Merkel'in de net şekilde ifade ettiği gibi, hepimizin görevi, İran'ın konvansiyonel olmayan silahlar elde etmesini engellemektir'' ifadesini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:33

İLGİLİ HABERLER