Gündem
  • 12.10.2007 15:10

ŞAHİN: "GEREĞİNİ YAPMAYANLAR DURUMLARINI GÖZDEN GEÇİRSİN"

ANTALYA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'yi rahatsız eden bölücü terör konusunda bir şey yapması gerektiği halde yapmayanlar, bundan sonra durumlarını bir kez daha gözden geçirmesini tavisye ederek, ''Çünkü yarından sonra çok geç olabilir'' dedi.
     Bakan Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Antalya protokolü ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Şahin, bayramını kutladığı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Sınır ötesi operasyon için çıkarılması planlanan tezkereyle ilgili sorular üzerine Şahin, Türkiye'nin problemlerini görüşmeler yoluyla masada çözmeyi benimsemiş bir devlet olduğunu vurguladı. Şahin, şunları söyledi:
     ''Tezkerenin muhatabı olabilecek kişi ve kurumların durumlarını gözden geçirmelerini, şu aşamaya kadar almaları gereken, ama almamış oldukları tedbirleri bir an önce almalarını tavsiye ederim. Aksi halde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve tabii ki devlet erkini kullanan Hükümet, millet adına yetki kullanan Meclis'in verdiği kararı büyük bir ciddiyetle uygular.''
     Irak yönetimiyle imzalanan anlaşmanın hatırlatılması üzerine de Şahin, Hükümetin, tezkereyi uluslararası anlaşmalara dayalı olarak TBMM'ye sevk edeceğini bildirdi.
     Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili Irak yönetiminden ayrıca bir talepte bulunup, bulunulmadığına yönelik soruya Bakan Mehmet Ali Şahin, şu yanıtı verdi:
     ''Her şey ortada. Onlar da gelişmeleri izliyorlar. Ayrıca bir görüşme yapmaya, şu anda kişisel olarak ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim. Tabii ki Dışişleri Bakanlığımız ve ilgili kurumlar ihtiyaç olursa bu tür temaslarda bulunabilirler, ama benim açımdan konuşulması gereken her şey konuşulmuştur. Söylenmesi gereken her şey söylenmiştir. Bunun tekrarında fayda varsa yine söylenebilir, ama ben tekrarında fayda olmayacak olan bir süreci geride bıraktığımızı da görüyorum.''
     Şahin, bir gazetecinin, terör örgütü lehine açıklama yapan bazı belediye başkanlarının hukuki durumuyla ilgili sorusuna, ''Türkiye, bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz, yargımız, yasaları ihlal eden herkesle ilgili gereken neyse onu yapıyor. Bundan sonra daha da büyük bir ciddiyetle yapacaktır. Kimse (Yaptığım yanıma kar kalır) diye düşünmesin. Hemen yakasına yapışılır ve kanun önünde yaptıklarının hesabını verirler'' dedi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER