Dünya
  • 19.8.2013 03:46

Senatörlerden Obama'ya Mısır çağrısı!

Arizona Eyaleti senatorü John McCain, ABD'nin Mısır'da bir askeri darbe olması olasılığına karşı, Mısır Ordusu'nu askeri yardımları kesmekle tehdit ettiğini, ancak Obama yönetiminin bu sözünü tutamadığını belirtti. McCain, 'Askeri ve ekonomik yardımı, Mısır'a turizmi ve ihracatı kesmeliydik. Ancak yönetim maalesef değerlerimize bağlı değil' şeklinde konuştu.

McCain bir süre önce Mısır'ı ziyaret etmiş, askerlerle devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi arasında arabuluculuk yapmaya çalışmış ve generallerin bir an önce demokrasiye geçmeleri tavsiyesinde bulunmuştu.

Mc Cain geçen hafta yüzlerce göstericinin öldürülmesinin ardından, 'bizim için oturup, bu olanları seyretmek, temsil ettiğimiz tüm değerlerin ihlali anlamına gelir.' Şeklinde konuştu.

McCain, ABD Başkanı Barack Obama'nın Mısır'la ilgili politikasını, Suriye'de kimyasal silah kullanımına karşı ABD'nin 'kırmızı çizgilerine' benzetti.

CNN televizyonunda konuyla ilgili görüşlerini açıklayan McCain, ABD yönetiminin artık Ortadoğu'da hiç bir politikasının ve stratejisinin kalmadığını söyledi: 'Artık 2009'dan çok daha nefret ediliyor ve daha az saygı duyuluyoruz.'

Senatör John McCain ile Mısır gezisine katılan Senatör Lindsey Graham de CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, Mısırlı generallerin ülkeye demokrasi getirmek gibi bir niyetleri olmadığını aksine gücü ellerinde tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Güney Carolina senatörü Lindsey Graham da, Mısır'da yaşananın askeri darbe olduğunu dolayısıyla ABD yönetiminin Mısır'a askeri ve ekonomik yardımı kesmesi gerektiğini söyledi.

ABD yasalarına göre, ABD yönetimleri askeri darbe gerçekleşmiş ülkelere askeri ve ekonomik yardım yapamıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:39

İLGİLİ HABERLER