Gündem
  • 31.1.2007 02:49

SEZER'DEN SAĞ KOLUNA UĞURLAMA JESTİ!..

Cumhurbaşkanı Sezer, yıllardır kendisine başdanışmanlık ve özel kalem müdürlüğü yapan Sermet Atacanlı'ya yeni görevine giderken jest yaptı. Sezer, Tokyo Büyükelçiliği'ne atanan Atacanlı'yı, sivil bir araçla Esenboğa Havalimanı'na kadar birlikte giderek uğurladı. Atacanlı ile uçağa binmeden önce vedalaşan Sezer sonra Köşk'e döndü.

Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi olarak atanan özel kalem müdürü ve başdanışmanı Sermet Atacanlı'yı Esenboğa Havalimanı'na kadar giderek uğurladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 4 senedir birlikte çalıştığı ve Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi olarak atanan özel kalem müdürü ve dış politika başdanışmanı Sermet Atacanlı'yı büyük bir jestle uğurladı. Sezer, sivil plakalı bir araçla Ankara Esenboğa Havalimanı'na Atacanlı ile birlikte giderek "sırdaşına" vefa örneği sergiledi.

SON ANA KADAR MESAİ
Sezer, böylece Tokyo'ya atanan Büyükelçi Atacanlı'yı uçağa binene kadar yalnız bırakmadı. Dışişleri Bakanlığı'nda sözcülük de yapan Atacanlı, Türkiye'nin Güney Afrika nezdindeki büyükelçisi olarak görev yaptığı sırada Cumhurbaşkanı Sezer'in dikkatini çekmiş ve Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlığı'na getirilmişti. Diplomasi camiasında çalışkanlığı, güvenilirliği, dürüstlüğü ve mütevazılığıyla tanınan Atacanlı, 4 yıldır Köşk'te yaptığı görev nedeniyle Cumhurbaşkanı Sezer'in"kara kutusu" olarak da anılmaya başlamıştı. Dışişleri kulislerinde, "Sezer ile en iyi çalışabilecek isimlerden biri Atacanlı'ydı. Çalıştığı süre boyunca da Köşk'ün seçiminin ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu" yorumları yapılıyor.

YENİ BAŞDANIŞMANI KADIN
Atacanlı, Tokyo'ya Büyükelçi olarak atanmasına karşın son ana kadar da Köşk'teki görevine devam etti. Büyükelçi Atacanlı, Ankara'dan ayrılmadan önce yerine atanan eski Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün gelini Büyükelçi Zergün Korutürk'ü de yeni görevine hazırladı. Son olarak Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi olarak görev yapan Zergün Korutürk, cumhurbaşkanlığının ilk kadın sözcüsü olacak. Zergün Korutürk'ün eşi Selah Korutürk de, Dışişleri Bakanlığı'nda Avrupa Birliği Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:28

İLGİLİ HABERLER