Gündem
  • 18.9.2023 00:16

SİHA'lar Suriye'de de vurdu.. 4 PKK'lı leş oldu

Kamışlo’da Asayiş Güçlerine SİHA ile saldırı: 4 YPG'li terörist öldürüldü..

Foto: Suriye İnsan Hakları Gözalemevi

Rojava’nın Kamışlo kentinde Türkiye’ye ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) bir aracı bombaladı. Suriye İnsan Haklrı Gözlemevi’nin (SOHR) bildirdiğine göre saldırıda 4 YPG'li öldü i, 1 kişi de ağır yaralandı.

SOHR, Kamışlo-Amude yolu üzerinde Rojava Asayiş Güçlerine ait bir aracın SİHA tarafından bombaladığını bildirdi.

SOHR, saldırıda biri komutan olmak üzere 4 YPG üyesinin feci şekilde öldüğünü, 1 kişinin ağır yaralandığını, yaralanan kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Saldırıda Eymen Çolî isimli YPG'li sözde bir komutanın hayatını kaybettiği, Çolî’nin Asayiş Gücü komutanlarından olduğu öğrenildi.

Öte yandan Rojava Asayiş Gücü Basın İrtibat Merkezi saldırı nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, saldırıda 2 Asayiş mensubunun hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Ayrıca bombalanan araçta bulunan yaralıları kurtarmaya çalışan militanların da de SİHA tarafından vurulduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 Silahlı insansız hava araçları, yaralıları kurtarmaya çalışan yurttaşları da hedef aldı ve saldırı sonucunda 8 kişi yaralandı. Saldırıya ilişkin tüm ayrıntılar bir açıklamayla kamuoyuna duyurulacak.”

Güncellenme Tarihi : 18.9.2023 00:23

İLGİLİ HABERLER