Dünya
  • 22.6.2023 01:09

Su aygırının saldırdığı teknede timsahlı nehire düşen 23 kişi kayboldu

Yetkililer, Malavi'nin Nsanje semtindeki Shire Nehri boyunca 37 köylüyü taşıyan bir teknenin su aygırının saldırısına uğrayarak devrilmesine neden olması sonucu bir  çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan bu korkunç olaydan sonra kayıplarla ilgili bir haber gelmedi. Timsahlarla dolu olan nehirde suya düşenlerin boğulmasından veya timsah saldırısına uğramasından korkuluyor.

1-year-old dead, 23 missing after Malawi hippopotamus attack | Fox News

Polis sözcüsü Agnes Zalakoma, olayın Pazartesi günü erken saatlerde meydana geldiğini ve teknedeki 37 yolcudan 23'ünün kaybolduğunu ve timsahlar ve suaygırları ile dolu suda ölmelerinden korkulduğunu söyledi.

Hippo attacks: How to avoid one of Africa's most dangerous animals | CNN

Zalakoma Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "13 kişiyi kurtarmayı başardı, 23 kişi ise kayboldu ve henüz yeni yürümeye başlayan çocuğun cansız bedeni bulundu" dedi ve ölen çocuğun sadece bir yaşında olduğunu da sözlerine ekledi.

Doğu Afrika ülkesi Malavi'de yer alan Shire Nehri'nin Mozambik sınırına yakın Nsanje bölgesinde su aygırı tekneye saldırdı. Yetkililer, saldırının dün yaşandığını ifade ederek, alabora olan teknede 1 çocuğun hayatını kaybettiğini, 23 kişinin de kaybolduğunu açıkladı.

At least one dead, others missing after hippo capsizes boat in Malawi

Yetkililer, 14 kişinin alabora olan tekneden kendi imkanları veya çevredekilerin yardımlarıyla sağ kurtulduğunu belirtti. Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktaran yetkililer, hayatta kalan birini bulmaya yönelik umutların azaldığını belirtti.

Nsanje polis sözcüsü Agnes Zalakoma yaptığı açıklamada, "Polisler kazanın bildirildiği günden bu yana olay yerinde kayıp kişileri arıyor" dedi.

Teknenin tarlalarda çalışmak üzere nehirden geçen köylülerde dolu olduğu ifade edilerek, su aygırının tekneye neden saldırdığı henüz bilinmiyor.

It's Not A Bird, It's Not A Plane, It's An Angry Hippo ! by Wayne Pearson

Dişi su aygırlarının aşırı derecede saldırgan oldukları bilinirken, Afrika'da yılda yaklaşık 500 kişinin su aygırı saldırılarında öldüğü tahmin ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2023 11:02

İLGİLİ HABERLER