Dünya
  • 28.3.2013 23:38

Süper zenginleri heyelan götürdü

TurkishNY.com - Seattle’ın yaklaşık 80 km kuzeyindeki bir adada Çarşamba günü sabah saat 4 sularında bir toprak kayması yaşandı.

Kimsenin yara almadığı olayda, toprak kaymasıyla bağlantılı olmayan bir nedenden hastaneye kaldırılan bir kişi oldu.

AP’nin haberine göre Puget Sound, Whidbey Island’daki (Whidbey Adası) toprak kayması, bölgedeki bir evi tahrip ederken, 30’dan fazla evin de boşaltılmasına yol açtı.

Toprak kaymasının yaşandığı ve zenginlerin yaşadığı bir bölge olarak bilinen Whidbey Island’da Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'ın da evi bulunmakta.Central Whidbey İtfaiye ve Kurtarma Şefi Ed Hartin, tahrip olan söz konusu evden kaçan bir adamın, kurtarma görevlileri tarafından bölgenin dışına alındığını belirtti.

Bölgedeki evlerin çoğu tatil amaçlı kullanılan evler olduklarından dolayı boşlardı. Evlerin bir kısmı büyük, lüks mekanlardan oluşurken, bir kısmı da daha mütevazı mekanlardan oluşuyor.

Suya yakın bir yolun üzerindeki 16 evden 11 kişi, yolun toprak kayması nedeniyle kullanılamamasından dolayı, bir bot yardımıyla tahliye edildi.

Toprak kaymasından dolayı yavaş yavaş tahrip olan bir tepedeki yolun üzerindeki 17 evden ise 20 ila 25 arası insan tahliye edildi.

Toprak kaymasının nedeni bilinmiyor.

Washington, Coupeville’in yaklaşık 12 km güneyindeki toprak kaymasını duyan çevre sakinleri KOMO-TV’ye yaptıkları açıklamalarda, olayın gök gürlemesi gibi bir ses oluşturduğunu belirttiler.

Çarşamba öğleden sonra da toprak kaymasının hareket belirtileri gösterdiğini belirten Hartin, daha fazla evin tahrip olmasının muhtemel olduğunu, güvenliği sağlama almaya çalıştıklarını belirtti.

Hartin, yer kaymasını durdurmak için yapılabilecek bir şey olmadığını da sözlerine ekledi.

Hartin, toprak kaymasının yaşandığı yerin yamaç boyunca yaklaşık 365 metre ila 455 metre uzandığını ve suya olan derinliğinin ise 550 ya da 640 metre olduğunu belirtti.

Son zamanlarda bölgede kayda değer bir yağmur yaşanmadığı için toprak kaymasının nedeni henüz bilinmiyor.

Fakat Hartin, bölgenin toprak kaymasına eğilimli olduğunu belirtti.

Bölgeye, toprak kaymasının ve evlere ilişkin tehlikelerin değerlendirilmesi için bir jeoteknik uzman getirildi.
turkish NY

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:47

İLGİLİ HABERLER