Dünya
  • 3.12.2012 16:23

Suriye kan gölüne döndü : 66 ölü!..

Suriye'de Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği hava saldırılarında 66 kişinin öldüğü bildirildi. ÖSO'nun Şam havaalanını ele geçirmek için saldırılarını sürdürdüğü bildiriliyor.
            Şam'ın çevre bölgelerindeki saldırılarda çok sayıda evin yıkıldığını kaydeden SNHR, operasyonlarda Haseke'de 10, Humus'ta 18, Halep ve Dera'da 5'er, İdlib ve Deyru'z Zor'da 4'er ve Hama kentinde 2 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda toplam 66 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
     
     -ÖSO, Şam Havaalanı'nı kuşattığını açıkladı
    
     Bu arada Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Rıdvan Tugayı komutanı Ebu Yazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı askeri birliklerin uluslararası Şam Havalimanı'nın çevresini kuşattığını ve Suriye birlikleriyle çatıştıklarını belirtti.
      "Hedefimiz Şam Havaalanı'nı ele geçirmek ve Esed rejimine gelecek yardım yollarını kesmek" diyen Ebu Yazan, havaalanı ele geçtikten sonra Şam'ın merkezine yöneleceklerini ifade etti.
      "Başkentte birçok bölgeye hakimiz ve Suriye ordusuna hareket etme fırsatı vermiyoruz" diye konuşan Ebu Yazan, "silahlı muhaliflerin çok sayıda savaş uçağı ve helikopteri düşürdüğünü" öne sürdü.
      Öte yandan, Halep kentinde ÖSO'ya bağlı birliklerle Suriye ordusu arasında sokak çatışmalarının yaşandığını dile getiren Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), savaş uçaklarının bombaladığı Haseke kentine bağlı Ras'ul Ayn semtinde çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu açıkladı.
     
     AA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:45

İLGİLİ HABERLER