Gündem
  • 11.10.2007 17:09

TOPTAN: ''TEK YANLI İDDİALAR DOSTLUK RUHUYLA BAĞDAŞMIYOR''

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''tek yanlı iddiaların Temsilciler Meclisi'nde destek görmesi, Türkiye ile ABD arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkilerinin ruhuyla bağdaştırmak mümkün değildir'' dedi.
     TBMM Başkanı Toptan, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını kabul eden tasarı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Kararı büyük üzüntüyle karşıladığını belirten Toptan, şunları kaydetti:
     ''Böylesine tarihi gerçekleri hiçe sayan, ön yargılı ve çarpıtılmış bir iddianın, dostane duygular beslediğimiz ABD Temsilciler Meclisi'nde bir komitede desteklenmesinin, bünyesinde 'ABD-Türkiye Dostluk Grubu' bulundurmaktan kıvanç duyan TBMM için derin bir hayal kırıklığı yarattığını belirtmek isterim.
     Millet iradesinin tecelli ettiği en yüksek demokratik temsil organları olan parlamentoların görevi, halklar ve ülkeler arasında dostluk ve barışı teşvik edici bir anlayışla hareket etmek olmalıdır. Son alınan karar, bu amaca hizmet etmeyeceği gibi, iki ülke arasındaki ilişkilere derin ve onarılmaz bir hasar vereceği açıktır.
     Tek yanlı iddiaların Temsilciler Meclisi'nde destek görmesi, Türkiye ile ABD arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkilerinin ruhuyla bağdaştırmak da mümkün değildir. Kararın herhangi bir yaptırım öngörmemesi ve yasa kuvvetinde olmaması, Türk halkının ağır biçimde rencide edilmiş olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir.'' Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER