Gündem
  • 11.10.2007 14:26

BBP: PKK'NIN DERDİ ANAYASA

Basın mensuplarına yönelik Kızılay'da bulunan Aşiyan Restoran'da bir iftar yemeği veren Yazıcıoğlu, terör olaylarını değerlendirdiği konuşmasında, 'Türkiye'de Anayasa tartışmaları var. Anayasa tartışmalarına parelel olarak terör örgütü faaliyetlerini artırmıştır' dedi.

Konuşmasında, gündeme ilişkin konuları değerlendiren BBP lideri Yazıcıoğlu terör olaylarının son günlerdeki faailiyetlerindeki artışı değerlendirdi. Yazıcıoğlu, 'Terör örgütü her baharda ortaya çıkıyor, kış aylarında uykuya yatıyorlar. Yazın eylemliliği kışın ise eylemsizliği tercih ediyorlar. Çünkü kışın eylem yapmakta zorlanıyorlar' dedi.

Ancak, bu defa terörün farklı bir amaç güttüğünü savunan Yazıcıoğlu, 'Kışa girerken kararlılıklarını göstermek için eylemlerini artıran terör örgütü bu defa farklı bir amaç doğrultusunda hareket ediyor. Çünkü bu dönemde Türkiye'de Anayasa tartışmaları var. Anayasa tartışmalarına parelel olarak terör örgütü faaliyetlerini artırmıştır. Terör örgütü eylemlerini korku ve panik oluşturmak ve propaganda için yapıyor. Silahlı propagandanın ortaya çıkaracağı görüşlerin önce Meclis ortamına taşınması oradanda Anayasa tartışmalarının içine katılması isteniyor. Anayasa'nın hazırlanmasında etkili olması arzulanıyor' diye konuştu.

Konuşmasında, terör örgütü PKK'ya destek veren siyasi grupların niyetlerinin, ülkeyi bölünmeye götürmek olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, şöyle dedi: 'Siyasi aktörler terör örgütünün silahı bırakabilmesi için Türkiye Cumhuriyetinin adım atması gerektiğini söylüyorlar. Buradan kasıt Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü hedef alarak önce tek devlet iki millet, sonrada federal yapı ve ardından ülkeyi bölünmeye götürecek bir anlayışı kabul ettirmektir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir."

'TÜRKİYE'NİN ARTIK OPERASYON YAPMASI LAZIM'

Konuşmasında, tezkere tartışmalarına da değinen BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, 'Terör örgütüne güç ve kuvvet verenlerin merkezine yönelik Türkiye'nin artık operasyon yapması lazım. Hükümetin sınırötesi operasyon yapması ve uluslararası alanda terörle mücadele edebilmesi için mutlaka TBMM'de yetki verilmesi gerekir. Meclis yetki vermeli hükümette bu yetkiyi dirayetle kullanarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin önünü açmalıdır' şeklinde konuştu.

'DARBE ANAYASASI DEĞİŞMELİ, İNANÇ VE ÖZGÜRLÜKLER KORUNMALI'

Anayasa tartışmalarına da değinen Yazıcıoğlu, inanç ve özgürlükleri koruyan bir anayasa değişikliğine destek vereceklerini söyledi. 1982 Anayasasının darbelerin önünü açtığını, darbecileri de koruduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, değişikliğin, anayasanın ucundan kulağından değil tümünden olması gerektiğinin altını çizdi. Yazıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Antidemokratik ortamda kabule mecbur bırakılan bir anayasamız var. 1982 Anayasası darbeleri güvence altına alan, darbecileri koruyan bir anayasadır. Anayasayı bugün ucundan kulağından düzeltmek yerine ülkenin bütünlüğünü güvence altına alan, inanç değerlerini teminat altına alan, insan hak ve özgürlüklerini koruyan, Türkçemizi koruyan bir yapıya kavuşturmak hepimizin görevidir.'

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER