Medya
  • 4.6.2008 17:03

TRT GENEL MÜDÜRÜ'NÜN MAAŞI 50 BİN YTL Mİ?

ZAFER ÇAKMAK
ANKARA  - CHP Yalova Milletvekili İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bu ülkede milyonlarca insan açlık sınırında yaşarken TRT Genel Müdürü'nün ballı maaşının haber değeri taşıdığını ifade etti. İnce, geçen hafta TRT Genel Müdürü'nün maaşının TBMM Genel Kurulu'nda gündeme geldiğini ve milletvekillerinin ısrarlı sorularının sonucunda Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın, Şahin'in TRT'den 6 bin YTL, Türk Telekom'dan ise 8 bin YTL maaş aldığını açıkladığını hatırlattı. Şahin'in, TRT Genel Müdürlüğü için RTÜK'e
adaylık başvurusu yaparken Türk Telekom'daki yönetim kurulu üyeliği görevini büyük ihtimalle gizlediğini dile getiren İnce, gizlediyse bunun TRT Yasası'na aykırı olduğunu, gizlemediyse RTÜK'ün suç işlediğini ifade etti. İbrahim Şahin'in olduğu her yerde gerçek dışı beyan bulunduğunu öne süren İnce, "İddia ediyorum ki genel müdürün maaşı 50 bin YTL'ye yakındır" dedi.
İnce, Şahin'in Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri Şirketi'nde başkan yardımcılığı görevi yaptığını ve buradan 5 bin YTL maaş aldığını belirterek, bu bilgileri içeren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'ni basın mensuplarına gösterdi. İnce, şunları söyledi:
"TRT Genel Müdürü'nün maaşı önce 6 bin YTL idi, sonra 14 bin YTL oldu, şimdi de 19 bin YTL'ye çıktı. Sürekli gerçek dışı beyanlarda bulunan TRT Genel Müdürü'nü istifaya davet ediyorum."
Şahin'in TRT'de makam aracı yokmuş gibi Telekom'un makam aracını kullandığını da iddia eden İnce, yurt dışındaki bazı toplantılara Telekom Yönetim Kurulu üyesi sıfatıyla gittiğini, masraflarını Telekom'un karşıladığını ancak TRT'den de harcırah aldığını öne sürdü. İnce, "Her hafta genel müdürle ilgili bu tür belgeleri açıklayacağız. Haftaya bir maaşını daha ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:48

İLGİLİ HABERLER