Dünya
  • 25.12.2006 15:49

TÜRKLER GÜNEY KUTBUNA DAMGASINI VURACAK...

Dünyanın en zor, en pahalı ve en prestijli serüveni olan Güney Kutup noktasına gitmek için hazırlıklarını tamamlayan gazeteci Bengüç Özerdem ve Hakan Kumuk, yeni yılın ilk günü yola çıkıyorlar. Çılgın maceranın ayrıntıları:

16 gün boyunca eksi 75-90 derece arasındaki dondurucu soğukta yürüyerek Güney Kutup Dip Sıfır noktasına ulaşmayı hedefleyen cesur gazeteciler yanlarında götürecekleri Türk bayrağını Güney Kutup noktasına dikecekler.

Aylardır hazırlık yapan Türk gazeteciler 1 Ocak günü önce Güney Amerika da bulunan Şili’ye uçacak buradan Punta Arenas bölgesine geçecek. Gazeteciler, 4 Ocak'ta da Punta Arenas'dan kendileri için hazırlanan özel uçakla Antarktika kıtasına uçacaklar.

Güney Kutup dairesi 70'inci derecede bulunan ve Amerikalı Bilim adamlarının çalışma kampı olan Petroit kampına 2 kilometre yakında bulunan bölgeye inecek olan Özerdem ve Kumuk, ilk yürüyüşlerini bu kampa doğru gerçekleştirecek ve burada Amerikalı Bilim adamları tarafından karşılanacaklar.

Petroit kampında özel kutup çadırlarında kalacak olan cesur gazeteciler burada birkaç gün efor çalışması yaptıktan sonra Güney Kutup dairesi 90'ıncı derecede bulunan dip sıfır noktasına doğru yürüyüşe geçecekler.

 

Tahminen 20 kilometre uzaklıkta bulunan dünyanın en alt noktasına yapılacak yürüyüş sırasında çok özel kutup kıyafetleri ve ekipmanları kullanacak olan gazetecilerin bu müthiş serüveni, iklim şartlarının uygun olması halinde gidiş ve dönüş olmak üzere tam 16 gün sürecek.
Yıllarca savaş muhabirliği yapan Özerdem ve Kumuk, bu büyük serüvenin sonunda Türkiye’nin adını bir kez daha dünyaya duyuracak.

KUTBA GÜRAL PORSELEN DAMGASI

Ekip ayrıca bu büyük serüvenin ana sponsorluğunu üstlenen Güral Porselen’in özel olarak hazırlayacağı ‘Made in Turkey ‘ mühürünü dünyanın en alt noktasına vurarak da Türkiye’nin dünyanın yeni markası olduğunu tescilleyecek.

Gazeteci Burhan Akdağ ve ekibi seyahatin koordinatörlüğünü yaparak iki gazeteci serüvencinin güney kutbu yürüyüşünü dakika dakika İstanbul’dan takip edecek.

Dünyanın en pahalı serüveni olarak da bilinen Güney Kutup yürüyüşüne ana sponsor olmayı kabul eden Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral ‘İki cesur Türk Gazetecisinin bu projesini desteklemek için çok fazla düşünmeye gerek yoktu. Türkiye’nin adının dünyada duyulmasını sağlamak Güral Porsele'nin her zaman önde gelen ilkesi olmuştur" dedi.



Haber7

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:21

İLGİLİ HABERLER