Medya
  • 16.8.2007 07:42

VE EMİN ÇÖLAŞAN NİHAYET KONUŞTU!..

BEKİR TERZİOĞLU-DERYA DÜZEL
BALIKESİR- Hürriyet'teki görevine son verilen gazeteci yazar Emin Çölaşan, bugüne kadar medyada on binlerce kişinin görevine son verildiğini belirterek, "Ben ne ilk, ne de son olacağım. Bundan sonra istediğim her yerde gazetecilik yaparım" dedi.

Çölaşan, Aydın Doğan'ın kendisiyle telefonda değil, yüzyüze görüşerek işine son verdiğini söyledi.


Tatilini geçirdiği Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan Emin Çölaşan, ayrılmasının olağan bir durum olduğunu ifade etti.

 Gazetedeki görevine son verildiğini anlatan Çölaşan, "Bu olağan bir olaydır. Her şey olacağına varır. Sonrasını bundan sonra zamanla göreceğiz. Bu güne kadar medya sektöründe 10 binlerce insanın görevine son verilmiştir. Ben ne ilkim ne de son olacağım. Benim olayım biraz daha farklı. Burada başka ilişkiler var. Belki bazı baskılar vardı ve ben de
onları yaşıyorum zaman zaman. Sonuçta her şey olacağına varır. Göreceğiz. Benim açımdan çok önemsenecek bir olay değil. Yani şu anda da istediğim her hangi bir kuruluşta gazetecilik yapma olanağına sahibim. 11 buçuk aydır bir gün bile tatil yapıp dinlenmemiştim. Tam iznimin birinci gününe denk gelmesi dolayısıyla tatili de aksattı. Bundan sonrasını hep beraber göreceğiz. Ertuğrul Özkök bildirdi. Aydın Doğan artık benimle çalışmak istemediğini telefonla değil yüz yüze görüşerek söyledi. Benim açımdan hiçbir şey yok, gayet sakin karşılıyorum. Bazı şeyler için çok erken. Taşlar daha sonra yerine oturur. Sebebinin ne olduğunu ise artık kamuoyu takdir eder" dedi.


Çölaşan, görevden alınmasının Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yazılarının neden olup olmadığı sorusuna ise "Bu durum 3.5 yıldır süren bir süreçti. Ama dediğim gibi taşlar yerine oturmadı. Bakalım bundan sonra her şey yerine oturacaktır" karşılığını verdi.


Çölaşan, Bekir Coşkun ile ilgili bir soruya ise kendisiyle görüşmediğini bildirdi. Çölaşan'ın komşuları da bu duruma üzüldüklerini belirterek, gözyaşlarına boğuldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:46

İLGİLİ HABERLER