Gündem
  • 27.11.2023 21:30

Yahudi lobisi Elon Musk'ı İsrail'e yolladı.. İsrail'den Filistin haberlerine talebi ve İnternet verme talebi

Yahudi lobisinin bastırmasıyla İsrail'e giden Elon Musk'a resmen tiyatro oynandı. Netanyahu HAMAS'ın saldırdığı bölgeleri gezdirdi. Burada sivilleri HAMAS'ın öldürdüğünü söyledi. Oysa sivillerin büyük kımsını İsrail askerlerinin ve helikopterinin vurduğu görüntülerle belgelenmişti.
İsrail'de yaşananlardan etkilendiğini söyleyen Musk, Gazze'yi görmeden ve Filistinlilerle konuşmadan yaşananları vahşet olarak değerlendirdi. İsrail Musk'tan Gazze'ye starlink uyduları aracılığıyla internet verilmesi için kendilerinden izin şartı istedi. Musk'da kabul etti. 
Böylece Gazze'ye internet İsrail'in izniyle verilecek. İsrail vahşetine sansür ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Milyarder, 44 dakikalık Hamas saldırısının montajının gösterimi de dahil olmak üzere 7 Ekim'deki operasyona ilişkin kanıtları gösterdi; Herzog, teknoloji imparatorunu X'teki Yahudi karşıtı nefret söylemini sansürlemeye çalışıyor.
Teknoloji lideri Elon Musk, İsrailli politikacılar ve 7 Ekim Hamas saldırısının kurbanlarıyla görüşmek üzere Pazartesi günü İsrail'e geldi.

Musk ziyaretine Başbakan Benjamin Netanyahu ile birlikte İsrail'in güneyinde, Hamas'ın 7 Ekim saldırısından en kötü etkilenenler arasında yer alan bir kibbutz'u gezerek başladı.

Kfar Aza turu sırasında Musk'a, Hamas saldırısının dehşeti gösterildi.

Musk, deneyimin "sarsıcı" olduğunu ve videodakisaldırganların "neşeli" görünen şeyden etkilendiğini söyledi.

Turun ardından Netanyahu ve Musk, milyarderin sosyal medya sitesi X (eski adıyla Twitter) üzerinden canlı yayın yaptı.Musk, "Çürütmeler sıklıkla şu şekilde yapılıyor, biliyorsunuz İsrail Gazze'de de sivilleri öldürdü" dedi. “Fakat burada önemli bir fark var; İsrail sivilleri öldürmekten kaçınmaya çalışıyor, sivilleri öldürmemek için elinden geleni yapıyor. Ve biliyorsunuz, ifade edilen bir sevinç yok.

Musk ayrıca, İsrail'in Hamas'ı yok etmekten başka seçeneği olmadığını, ancak İsrail'in bu durumda "geriye kalanlara yardım etmesi" gerektiğini söyledi ve gelecekteki savaş sonrası senaryosunu ABD'nin İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanya ve Japonya'yı işgaline benzetti.

"Gazzeliler için güvenlik, barış ve daha iyi bir yaşam istiyorsanız Hamas'ı yok etmeniz gerekiyor. Netanyahu, "Öncelikle Almanya ve Japonya'da yapıldığı gibi zehirli rejimden kurtulmalısınız" dediğinde Musk buna şöyle yanıt verdi: "Başka seçenek yok."

Musk ekledi: "Teröristleri ve cinayete niyetli olanları ortadan kaldırarak kararlılığı bir araya getirmelisiniz ve aynı zamanda Almanya ve Japonya'da da olduğu gibi kalanlara yardım etmelisiniz."

"Genellikle kazanan, kaybedeni cezalandırır" diye devam etti ve İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya ve Japonya'nın müttefikler tarafından rehabilitasyonunu, büyük bir savaşın ve kesin bir zaferin ardından yeniden yapılanma çabalarının uzun süre barışın sağlanmasına nasıl yardımcı olduğunun örnekleri olarak gösterdi. zamanın.

İsrail ve Musk, Hamas'a karşı savaşta bir duraklamanın teknoloji girişimcisinin ziyaretiyle aynı zamana denk geldiği Gazze Şeridi'nde SpaceX şirketinin Starlink iletişimlerinin kullanılması konusunda prensipte bir anlaşmaya varıldığını söyledi.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, Musk ile öğleden sonra bir toplantı planladı. Herzog'un ofisi, onlara Gazze'de Hamas tarafından tutulan rehinelerin akrabalarının da katılacağını ve ayrıca "çevrimiçi olarak artan antisemitizmle mücadele için harekete geçme ihtiyacını" tartışacaklarını söyledi.

Netanyahu'nun ofisi , Başbakan Benjamin Netanyahu'nun da yapay zekanın güvenlik yönlerini tartışmak ve canlı bir çevrimiçi tartışma düzenlemek üzere Pazartesi günü Musk'la buluşacağını söyledi.

Ancak yeni bir yaklaşımla Karhi Pazartesi günü İsrail ve Musk'un "Starlink uydu birimlerinin İsrail'de yalnızca Gazze Şeridi de dahil olmak üzere İsrail İletişim Bakanlığı'nın onayıyla çalıştırılabileceği" konusunda prensipte bir anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Musk'a gönderilen bir X gönderisinde Karhi, İsrail ziyaretinin "gelecekteki çabalar için bir sıçrama tahtası görevi görmesinin yanı sıra Yahudi halkıyla ilişkinizi ve tüm dünyayla paylaştığımız değerleri geliştirmesini" umduğunu söyledi.

Musk, antisemitizme ve X de dahil olmak üzere "nefreti ve çatışmayı teşvik eden" her şeye karşı olduğunu söyledi.

Antisemitizm ve İslamofobi, yedi hafta süren Gazze savaşı da dahil olmak üzere dünya çapında arttı. İsrail ile Hamas arasında şu anda geçici bir ateşkes var ve güvenlik suçlarından dolayı İsrail tarafından tutulan bazı Gazze rehineleri ve Filistinliler serbest kalıyor.

Güncellenme Tarihi : 27.11.2023 21:19

İLGİLİ HABERLER