Gündem
  • 24.4.2023 15:02

Yunanistan'da panik mesajları : TCG Anadolu'nun rotası!

Yunanistan'da tek gündem: TCG Anadolu'nun rotası!

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu Sarayburnu'ndan hareket etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı faaliyetleri kapsamında İstanbul Boğaz geçişi ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve halkı selamlamasıyla ilk seferine çıkan TCG Anadolu, Yunan basınında gündem oldu.

Türkiye savunma sanayi alanında hızla ilerlerken Yunan basını tüm gelişmeleri anbean takip ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı faaliyetleri kapsamında İstanbul Boğazı geçişini gerçekleştirerek ilk seferine çıkan TCG Anadolu'yu yakın markaja alan Yunan medyası Erdoğan'ın sözlerini gündemine taşıdı...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "avara" komutunun ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi yerli ve milli üretim TCG Anadolu, İstanbul Boğazı geçişi için Sarayburnu Limanı'ndan ayrıldı.Gemi komutanının "Bismillah halatlar fora" komutu sonrasında geminin limana bağlı olduğu halatlar toplandı ve batarya düdüğü çalınarak gemi seyrine başladı.

Boğaz geçişi sonrasında Milli Savunma Bakanı Akar ile telefonda görüntülü görüşen Erdoğan, TCG Anadolu personeline de hitap etti.Yüzde 20'lerde devraldıkları savunma sanayisindeki yerlilik ve millilik oranını yüzde 80'lere çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Erdoğan, bundan sonra doğal afet yardım ve barışı destekleme görevleri gibi çok daha önemli görevlerinin olduğunu söyledi.

'İZMİR'E YOLLAYACAĞIZ'

Başkan Erdoğan ayrıca dün Sakarya'nın Akyazı ilçesinde ismini taşıyan spor salonunun açılışı sırasında "TCG Anadolu uçak gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. 1 hafta-10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz TCG Anadolu'yla. Maket gemi diyen 7'li masanın mensuplarına en güzel cevabı gemimizi ziyaret eden 70-80 bin kişi verdi. Yahu bu ülkede bir toplu iğneyi yapamayan dönemlerden geliyoruz. Şimdi İHA'larımızı, SİHA'larımızı, AKINCI'mızı, Kızılelma'yı yapıyoruz. Bu tabii bunları rahatsız edecek. 14 Mayıs'ta bu görevi bize vermeniz halinde bu geminin iki kat büyüklüğündeki geminin ön görüşmelerini belli ülkelerle yaptık. Böylece mavi denizlerde bizim uçak gemilerimiz çok daha farklı bulunacak." ifadelerini kaullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.4.2023 15:05

İLGİLİ HABERLER