Dünya
  • 22.4.2006 09:14

40 BİN HAYAT KADINI ALMANYA'YI İSTİLA EDECEK

AVRUPA Konseyi ile FIFA, Almanya’da düzenlenecek Dünya Kupası Şampiyonası boyunca ülkeye giriş yapması beklenen 40 binin üzerindeki hayat kadını yüzünden karşı karşıya geldi. Konsey yetkilileri FIFA Başkanı Josepp Blatter’den hayat kadınlarının haklarını garanti altına alınmasını isterken, Blatter’den "Biz futbol ile ilgileniyoruz, hayat kadınları ile değil" cevabını aldı.
      Almanya’da, Dünya Kupası’nın düzenleneceği Haziran ve Temmuz aylarında ülkeye 40 bin hayat kadının giriş yapacağı belirtiliyor. Bu rakam karşısında harekete geçen Avrupa Konseyi, bir bildiri yayınlayarak FIFA’dan hayat kadınlarının haklarını garanti altına alacak bir organizasyona gitmesi çağrısında bulundu. Bildiride Almanya’daki Dünya Kupası Finalleri’nde çoğu küçük yaşta olup zorla fuhuşa itilmiş 40 bine yakın hayat kadının ülkede faaliyet göstereceği uyarısında bulunuldu. Bu sayının Dünya Kupası tarihinde en büyük rakam olduğu açıklanan Avrupa Konseyi, bildirisinde hayat kanınlarının haklarının korunması için FIFA’dan maçların oynanacağı kentlere acil ücretsiz telefon hatları ve ilk yardım ofisleri açmasını talep etti.
      FIFA Baskanı Blatter ise, kurumun görevleri içinde hayat kadınlarının haklarını koruma gibi bir şartın olmadığını dikkat çekerek, Avrupa Konseyi’nin bu talebini reddetti. Hayat kadınlarının korumak Dünya Kupasını organize eden ülkenin bir görevi olduğunu hatırlatan Başkan Blatter, "Bizim işimiz futbol, hayat kadınları ile uğraşmak değil" cevabı verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:21

İLGİLİ HABERLER