Gündem
  • 31.1.2007 00:28

ACARİSTAN DAVASI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ!..

Acaristanbul için verilen 'tapu iptal' kararı ile ilgili dosyayı ikinci kez inceleyen Beykoz Belediyesi topu Danıştay'a attı.
Acarİstanbul hakkında Mimarlar Odası'nın İstanbul 3. İdare Mahkemesi'ne açtığı dava sonucunda verilen 'Ruhsat iptal' kararı Danıştay 6. Dairesi tarafından da onaylanmıştı. Beykoz Belediyesi yıkım aşamasında topu bir kez daha Danıştay 6. Dairesi'ne attı. Dosyanın İmar Müdürlüğü'nde incelendiğini söyledi.
USÜLSÜZLÜK YOK
Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül,'Dava encümende görüşüldü. Danıştay'ın vereceği karara göre yeniden bir işlem görecektir' dedi.
Acarlar A.Ş'nin Genel Müdürü Vahit Paksoy da,'Villalar, belediyenin verdiği ruhsatla yapıldı. Bir usulsüzlük söz konusu değil. Tasdik eden de Orman Bakanlığı'dır' dedi.
BELEDİYE ZORDA
Belediye encümen üyelerinin kesin yıkım kararı alamamasına trilyonları bulan ruhsat harcı, inşaat masrafı ve tazminat cezası ile karşı karşıya kalması ihtimalinin etkili olduğu öğrenildi. Encümen yaklaşık 10 milyon YTL'yi bulan masrafı ödememek için yasal boşluk arıyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:28

İLGİLİ HABERLER