Dünya
  • 25.4.2006 00:06

AHMEDİNEJAD: ASKERİ SALDIRININ ADINI EDERLERSE ÇOK KÖTÜ OLUR

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Amerika'nın İran'a askeri saldırı yapacağı iddialarına ilişkin ''Askeri saldırının adını dahi ederlerse kendileri için çok kötü olur'' dedi.
     Ahmedinejad, düzenlediği basın toplantısında, ''Uranyum zenginleştirmeden vazgeçmeniz için dünyanın ne yapması gerekiyor?'' şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:
     ''Bizim bir hakkımız var ve bu haktan yararlanmak istiyoruz. Bu faaliyetlerden vazgeçmemizi isteyenler, çalışmalarımızda bir sapma olduğuna ilişkin kanıt göstersinler. Niçin onlar nükleer teknolojiye sahip olsunlar da bize 'sizin bu teknolojiden yararlanma hakkınız yok' desinler. Siz kimsiniz de bizi bu haktan vazgeçirmeye çalışıyorsunuz?''
     ''İsteyen bütün ülkelere nükleer yakıt satmaya hazırız'' diyen Ahmedinejad, bu durumda nükleer yakıt üreten diğer ülkelerin faaliyetlerini durdurup durdurmayacaklarını sordu.
     Ahmedinejad, ''İran-Irak savaşında Saddam Hüseyin'i kimyasal silahlarla donatanlar, bize 'bu teknolojiden yararlanmayın' diyorlar. Kendileri bu enerjiye sahip ama başkalarına 'bu enerjiyi niçin istiyorsunuz' diye soruyor. Bu çok çirkin bir şey'' diye konuştu.
     Son günlerde sıkça dile getirilen muhtemel ABD saldırısı konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine de Ahmedinejad, ''Ben böyle bir şey duymadım. İran'a askeri bir saldırı anlamsız. Bunu hangi nedenle yapacaklar. İran halkı, çok güçlü bir halktır ve kendini savunabilir. Askeri bir saldırının adını dahi ederlerse onlar için çok kötü olur. Ekonomik ve sosyal açıdan çok zarar görürler'' dedi.
     Konuşmasının büyük bir kısmını Filistin konusuna ayıran Ahmedinejad, Filistinliler'in de Yahudiler'in de bölgede huzur içinde yaşamadıklarını belirtti. Ortadoğu'da yaşanan trajedinin nedeninin kapitalist güçler olduğunu dile getiren Ahmedinejad, şunları kaydetti:
     ''Kapılarınızı açın ve Yahudi milletinin kendi topraklarına dönmesine izin verin. Onlar da bütün insanlar gibi yaşama hakkına sahipler. Her gün öldürülen ve liderleri ölümle tehdit edilen Filistin halkının kendi topraklarında huzur içinde yaşamasına da izin verin.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:05

İLGİLİ HABERLER