Spor
  • 25.12.2005 12:27

AVRUPA'NIN EN GÜZEL 20. GOLÜ, TRABZONSPORLU SZYMKOWIAK'IN

ENGİN KOCABIYIK
ANKARA (İHA) - Dünyanın önemli spor kanallarındn Eurosport, Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Szymkowiak'ın Dünya Kupası Elemeleri'nde İsrail'e attığı golü Avrupa'da yılın en güzel 20. golü seçti.
Eurosport kanalı 2006 yılına sayılı günler kala, Avrupa'da 2005 yılının en güzel 20 golünü seçti. Birbirinden güzel goller arasından seçimini yapan kanal, Trabzonspor'un Polonyalı yıldızı Szymkowiak'ın Dünya Kupası Elemeleri'nde İsrail'e attığı golü Avrupa sıralamasında 20. sıraya koydu. Szymkowiak, İsrail'e karşı ceza alanı sağ çaprazında topla buluşmuş, ceza yayının önüne kadar sürdüğü meşin yuvarlağı sol ayağıyla yaptığı vuruşla, iki direğin birleştiği yerden ağlara göndermeyi başarmıştı. Aynı yarışmada Beşiktaş'ın eski futbolcusu John Carew'in attığı gol ise 16. sırada yer aldı. Carew, Olympic Lyon'un Real Madrid ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında, Real Madrid ceza sahası içinde buluştuğu topu düzelttikten sonra topukla ağlara göndermiş, bu gol Şampiyonlar Ligi'nde gecenin golü seçilmişti.
Eurosport'un yarışmasında birinciliği ise Porto'nun yıldızı Ricardo Queresma'nın Portekiz Ligi'nde Rio Ave'ye attığı gol kazandı. Portekizli yıldız bu maçta, Rio Ave ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşmuş, ayağının dışıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kalecinin bakışları arasında arka direkten ağlara buluşturmuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:23

İLGİLİ HABERLER