Gündem
  • 24.4.2006 17:40

BAYKAL: ''HAMAS, İSRAİL'İN VARLIĞINI KABUL ETMELİ''

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Filistin'de sıkıntıların bir an önce aşılmasını ve demokratik seçimle ortaya çıkan iktidarın İsrail'in varlığını ve onunla müzakere etme gereğini kabul etmesini beklediklerini söyledi.
     Ankara'ya çalışma ziyaretinde bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Sheraton Otel'de bir araya gelen Baykal, görüşmenin ardından gazetecilere görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Baykal, Abbas ile ''çok samimi ve yararlı'' bir görüşme yaptıklarını, Filistin'in içinde bulunduğu durumu ve İsrail ile bir türlü başlatılamayan müzakere sürecinin nasıl başlatılabileceği konusunu ele aldıklarını kaydetti.
     Baykal, bir yandan bu müzakerelerin başlamasının şartlarını yaratmak gerektiğini, öte yandan da Filistin'de bugün ortaya çıkan büyük ekonomik zorlukların, yakın bir zamanda kendisini gösterecek olan açlık tehlikesinin önlenmesine yönelik tedbirlerin alınmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     ''Biz bir an önce bu sıkıntıların aşılmasını ve Filistin'de demokratik bir seçimle ortaya çıkan iktidarın İsrail'in varlığını ve onunla müzakere etme gereğini kabul etmesi bekleyişi içindeyiz. Bu olmadan anlamlı bir müzakere yürütme olanağı yoktur. Bir müzakereyle sonuca ulaşılacaktır. Müzakerenin taraflarından birisini yok sayarak anlamlı müzakere yapmak mümkün değildir.''
     Baykal, Abbas'ın Türkiye'den somut bir talebini görüşmede dile getirip getirmediğine ilişkin bir soru üzerine, Filistin liderinin Türkiye'ye yönelik somut bir talebinin olmadığını, ancak uluslararası kamuoyundan destek ve anlayış beklediğini ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:08

İLGİLİ HABERLER