Gündem
  • 24.4.2006 16:51

CHP'Lİ TOPUZ'DAN, TBMM BAŞKANI ARINÇ'A AĞIR ELEŞTİRİ

ALİ ULURASBA
ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, başbakan veya bir siyasi parti lideri gibi konuşmak istiyorsa bulunduğu makamı derhal boşaltması gerektiğini öne sürerek, "Çocuk Meclisi'nde çocukların üzerinden siyaset yapıyorlar. Tıpkı PKK'nın eylemlerde çocukları öne sürdüğü gibi" diye konuştu. Topuz ayrıca, "Sayın Meclis Başkanı'nın Bülendinecad olma gibi bir isteği olduğunu düşünüyorum ve bunu hem Türkiye hem kendisi için tehlikeli görüyorum" dedi.
Topuz, bugün Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı Arınç'ın 23 Nisan özel oturumunda yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Arınç'ın, son zamanlarda yaptığı tüm konuşmalarda TBMM Başkanlığı'nın tarafsızlık ilkesini zedeleyen bir tutum içerisinde olduğunu iddia eden Topuz, Arınç'ın Anayasa'ya ters olan görüşlerini dile getirmesinin esef verici olduğunu ileri sürdü.
Arınç'ın, "kurumların saltanatı", "gizli anayasa" gibi ifadeler kullandığını, ancak bu kurumların hangileri olduğunu ve bu gizli anayasanın ne olduğunu söylemediğini kaydeden Topuz, "Bize göre mensubu olduğu AK Parti'nin gizli anayasası var" dedi. AK Parti'nin gizli anayasasını "yürürlükte olan Anayasa'yı kendilerine göre yorumlayarak hareket etme anlayışı" olarak nitelendiren Topuz, bürokrasideki laiklik karşıtı kadrolaşmanın bu gizli anayasaya göre yapıldığını iddia etti.
Topuz, "Arınç dünkü çıkışı tamamen gelecek kaygısıyla yapmıştır" diyerek, Arınç'ın bir başbakan, ana muhalefet lideri veya bir siyasi parti lideri gibi konuşmak istiyorsa bulunduğu makamı derhal terk etmesi gerektiğini ileri sürdü. Topuz, "AK Parti içinde birilerinin boşaltacağı yere gelmek istiyorsa buna Meclis'i alet etmesin. O makamı boşaltıp gidip parti içinde mücadele etsin" dedi.
Topuz, Arınç'ın İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'a benzeme gibi bir arzusu olduğunu ileri sürerek, "Sayın Meclis Başkanı'nın Bülendinecad olma gibi bir isteği olduğunu düşünüyorum ve bunu hem Türkiye hem kendisi için tehlikeli görüyorum" diye konuştu.
Arınç ve AK Parti'yi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklar üzerinden siyaset yapmakla da suçlayan Topuz, "23 Nisan'da Çocuk Meclisi'nde çocukların üzerinden siyaset yaptılar. Tıpkı PKK'nın eylemlerde çocukları öne sürdüğü gibi. Çocuklar üzerinden, Meclis üzerinden siyaset yapmasınlar" dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:08

İLGİLİ HABERLER