Yaşam
  • 27.2.2005 00:58

BEBEK SUAYGIRIYLA KENDİSİNDEN 130 YAŞ BÜYÜK KAPLUMBAĞA ARASINDAKİ İNANILMAZ BAĞ!..

Suaygırının kaplumbağayı anne olarak benimsediğini belirten uzmanlar, "Bir memelinin annesiz kalmış başka bir memeliyi evlat edindiği vakalara rastlamıştık. Ancak bir sürüngenin bir memeliyi evlat edinmesine ilk kez rastlıyoruz" diyor.


26 Aralık 2004 tarihinden bir-kaç gün sonra Sabaki Nehri'nde balıkçıların ağlarına katılan yavru suaygırının, tsunami nedeniyle kabaran nehir sularına kapıldığı sanılıyor. Önce Hint Okyanusu'na sürüklenen, daha sonra dalgalarla tekrar kıyıya vuran suaygırı, görevliler tarafından kurtarılıp getirildiği Haller Park'ta ikinci hayatının mutluluğunu buldu. Yetkililer, 'Owen' adını verdikleri küçük suaygırının parkta serbest kalır kalmaz önce Mzee adlı kaplumbağaya koştuğunu söyledi.
Park yetkilileri bir yaşındaki Owen'ın günün büyük bölümünü Mzee ile geçirdiğini, kaplumbağayı yalayarak ona sevgi gösterdiğini, Mzee nereye giderse peşinden gittiğini ve geceleri yine ona yaslanarak uyuduğunu söyledi. Buna karşılık Mzee, Owen'ı anne gibi koruyup yanına kimseyi yaklaştırmıyor. Park yetkilileri, suaygırlarının 18 aylık olana dek anneleri tarafından bakıldığını söyledi. Gruplar halinde yaşayan bu hayvanlar günleri Owen'ın Mzee'ye yaptığı gibi, birbirlerine başlarını yaslayıp uzanarak geçiriyor.

Radikal

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:11

İLGİLİ HABERLER