Dünya
  • 31.1.2007 05:41

BELEDİYE BAŞKANI EŞCİNSELLERE 'İBLİSLER' DERSE..!

Derin bir sosyal ve kültürel değişim geçiren Rusya’da, Moskova Belediye Başkanı Yuriy Lujkov’un aşırı milliyetçilere gösteri izni verirken, eşcinsellere "iblisler" deyip yürüyüş hakkı tanımaması tartışma konusu oldu.

 Geçen hafta sonu "Rus Marşı" adı altında gerçekleşen yürüyüşe aşırı soğuk nedeniyle katılımcı sayısı 300-400 kişiyle sınırlı kaldı ve Rusya’daki toplumsal gelişmelerin sentezini yapanların aklına önemli başka bir soru getirdi. Bir yandan "Aşırı milliyetçilik bizim topluma yabancıdır" diyen yönetim, diğer yandan aynı milliyetçilerin yürüyüş düzenlemesine ifade özgürlüğü çerçevesinde rahatlıkla izin veriyor. Ancak aynı gerekçe eşcinseller için işlemiyor. Üstelik gerekçe olarak Rus Ortodoks Kilisesi’nin tavsiyesi gösteriliyor.

Moskova Belediye Başkanı Lujkov, önceki gün bir TV’ye açıklamasında, "Bu iblislere şehir ortasında boy göstermelerine kesinlikle izin veremem. Rus kültürüne yabancı unsurlar kamuya açık yerlerde yürüyüş yapamaz. Ne halt yiyeceklerse evinde kapalı yerlerde yapsınlar" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:28

İLGİLİ HABERLER