Medya
  • 31.7.2007 16:35

BÖLGE GAZETESİ'NE SALDIRI

ADANA- Bölge Gazetesi'nin bürosuna gelerek Genel Koordinatör Nevzat Uçak'la görüşmek isteyen bir grup, hakaret ederek Nevzat Uçak ile gazete çalışanlarına saldırdı. Saldırganlar, Uçak ile gazete çalışanlarını tartakladı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı açıklamayla Bölge Gazetesi'ne yönelik saldırıyı kınadı. Bölge Gazetesi Genel Koordinatörü Nevzat Uçak'la görüşmek isteyen kişilerin, daha sonra birden bire değişip zorbalığa başvurdukları ifade edilen açıklamada, "Gözü dönmüş şehir eşkıyaları, hakarete
varan sözler sarfedip Nevzat Uçak ile orada çalışan basın emekçilerini tartaklamışlardır. Özgür basın hiçbir dönemde susturulamamıştır. Susturmak isteyenler olmuştur, ancak bunu başaramamışlardır. Her dönemde kendini bilmez zorbalar çıkmış ve özgür bir şekilde kalemini kullanan gazetecileri yok etmek istemişlerdir. Baskınlarla, saldırılarla biz basın emekçilerini ve gazetecileri yıldırmaya kimsenin gücü bugüne kadar yetmemiştir, yetmeyecektir. Saldırganlar ve arkasındaki güçler şunu hiçbir zaman
unutmasınlar ki bu gözdağı, bu saldırılar bizleri korkutmayacaktır. Aksine bizi cesaretlendirecek, güçlendirecek ve biz gazetecileri birbirimize kenetleyecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Bölge Gazetesi'ni basan, gazetenin genel koordinatörü ve Cemiyet üyemiz Nevzat Uçak ile çalışanları tartaklayan zorbalar ile arkasındaki güçleri şiddetle kınamaktadır" denildi.
"Adana Valimiz başta olmak üzere emniyet müdürümüzü ve yetkilileri bu zorbaları yakalayarak adalete teslim etmeye çağırıyoruz" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bu saldırıyı sadece Bölge Gazetesi'ne değil, tüm Adana basınına yapılmış olarak değerlendiriyoruz. Basına ve basın emekçilerine kalkan ellerin kırılacağı da hiçbir zaman unutulmamalıdır. Bu vesileyle Bölge Gazetesi Genel Koordinatörü Nevzat Uçak ve çalışanlarına geçmiş olsun diyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz."
CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan da, Bölge Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Seyhan, baskı ve şiddeti yöntem olarak kullananların, kendi yaptıklarının altında kaldıklarını ifade ederek, "CHP olarak, basına dönük her tür şiddeti kınadığımız gibi, bu olayda yer alanların hiçbir şekilde partimizle alakası olmadığını belirtmek isterim" dedi.
Seyhan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Seçim öncesi CHP başarısız olsun diye kapı kapı dolaşıp bildiri dağıtanlar, seçim sonrası CHP adına konuşma hakkına sahip değillerdir. CHP'nin herhangi bir başarısızlığı onlar için olsa olsa sevinç kaynağı olur. Tüm ihanet ve çabalara rağmen, partimiz, ayakta kalmayı başarabilmiştir. Bundan sonra da ayakta kalacaktır. CHP olarak bu saldırıları şiddetle kınadığımızı belirtir, bu tür olaylar içerisinde yer alan parti üyelerimizle ilgili her türlü tüzüksel işlemin yapılacağının bilinmesini isteriz."
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:03

İLGİLİ HABERLER