Asayiş
  • 17.11.2006 11:09

BOTAŞ'TAKİ İNTİHARIN ŞOK PERDE ARKASI...

BOTAŞ Başmüfettişlerinden Metin Özbalcı'nın intihardan önce MHP milletvekili Nacar'ı aradığı, bakanlığa hakaret içiren mektupları yazan kişinin de yakın arkadaşı olduğu ortaya çıktı.


BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nde Başmüfettiş olarak görev yapan Metin Özbalcı, dün akşam saat 17.30 sıralarında makam odasında tabancayla intihar etti. Özbalcı'nın intihar nedeni anlaşılamazken, intihardan 15 dakika önce eski MHP Kilis milletvekili Mehmet Nacar'ı arayarak, "Çoluğuma, çocuğuma iyi bakın" dediği ortaya çıktı. Özbalcı, eşine ve kızına yazdığı mektupta ise, "Bu dünya kahpe dünya. Artık bu dünyada yaşanmaz. Beni affedin, Allah da beni affetsin..." satırlarını yazdığı öğrenildi.

BOTAŞ Genel Müdürvekili Saltuk Düzyol, "BOTAŞ ailesi olarak, üzücü bir olay yaşadık. Mesai saati sonuna doğru odasında ölü bulundu. Gerekli araştırmaların sonucunda kesin intihar nedeni belli olacak" dedi.

Düzyol, olayın Genel Müdürlüğün birinci katında meydana geldiğini, ancak mesai saatinin bitimine denk geldiği için çalışanlar tarafından silah sesinin duyulmadığını ifade etti.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, evli ve 18 yaşında bir kızı bulunan Özbalcı, 17.15 sıralarında bürosunda arkadaşlarıyla oturarak gazoz içti. Özbalcı'nın bugün Adana'da yapılacak basketbol maçı için arkadaşlarıyla plan yaptığı da vurgulandı. Özbalcı'nın intihar etmeden önceki saatlerde çok keyifli olduğu kaydedildi.

Kilisli ve 46 yaşında olan Özbalcı, yaklaşık 15 yıldır BOTAŞ'ta çalışıyordu. Kurum yetkilileri, Özbalcı'nın Teftiş Kurulu raporlarını karara bağlayan "referans müfettiş" olduğunu söyledi. Özbalcı'nın, bu yıl mayıs ayında yapılan Genel Kurulda Botaş Bayan Basketbol Takımı'nın 2. Başkanlığı'na seçildiği bildirildi.

Öte yandan, bazı BOTAŞ yetkilileri Özbalcı'nın son dönemde kurumda bazı sıkıntılar yaşadığını ve bu nedenle moralinin bozuk olduğunu öne sürdü. 2006 yılı başında Enerji Bakanı Hilmi Güler, Müsteşar Sami Demirbilek ve bazı bürokratların aralarında bulunduğu kişilere ağır hakaretler içeren imzasız ihbar mektupları gönderilmişti. Soruşturma sonunda mektupları postalayanın BOTAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanan Mustafa Karbeyaz olduğu tespit edilmişti. Özbalcı'nın o dönemde Karbeyaz'la yakın çalışma arkadaşı olarak görev yaptığı, bu nedenle ihbar mektuplarının ardından kurumda bazı suçlamalarla karşı karşıya kaldığı iddia edildi.

ANKARA Milliyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:17

İLGİLİ HABERLER