Dünya
  • 25.4.2006 00:01

"BU GÜZEL DÜNYADA ZEKERİYA MUSAVİ'NİN YERİ YOK"

İSKENDERİYE - ABD'de meydana gelen 11 Eylül saldırılarının sanığı Zekeriya Musavi'nin yargılanmasına devam edilirken, Savcı David Raskin, "Bu güzel dünyada Zekeriya Musavi'nin yeri yok" dedi.


Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a düzenlenen 11 Eylül saldırılarının ardından yakalanan Zekeriya Musavi'nin, hakkında idam istemiyle devam eden yargılamasında ABD'li savcıdan sert açıklamalar geldi.

Savcı David Raskin, daha önceki duruşmalarda Musavi'nin binlerce kişinin ölümünden sorumlu olduğunun öğrenildiğini vurgulayarak, Musavi'nin böyle bir durumda ancak ölüme layık görülebileceğini söyledi.

Duruşmanın kapanış müdafaasında söz alan Raskin, "Bu güzel dünyada Zekeriya Musavi'nin yeri yok" şeklinde konuşurken, saldırılarda hayatlarını kaybedenlere ve yakınlarına atıfta bulunarak, "Bu safhada, bu harika insanların kimler olduğunu öğrendiniz ve acıyı öğrendiniz, dinmeyen ve dinmeyecek olan acıyı öğrendiniz, onların sevenleri halen bu acıyı hissediyor. Onlar gece uykularına giderken yalnızlar ve yalnız geçen her gecenin sabahında yine yalnız uyanıyorlar. Davalı taraf ise buna seviniyor. O, kendisi için yaptığını söylüyor. Bu güzel dünyada Zekeriya Musavi gibi birinin yaşamaya hakkı yok. O, 11 Eylül Saldırıları'nda kendisi ve El-Kaide tarafından öldürülen 2 bin 972 masumun hayatını kaybetmesinden dolayı memnun" ifadelerini kullandı.


Savcı Raskin'in bu açıklamalarının ardından savunma ve hakimin son direktiflerine yer verildi. Jürinin Musavi'nin infazına ilişkin karar vermesi beklenirken, görüşmelerin bu hafta içinde başlaması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:06

İLGİLİ HABERLER