Spor
  • 21.10.2009 13:53

BU KEZ GALATASARAY

Futbol denince akan suların durduğu ve sokaklarında 7’den 77’ye milyonlarca teknik direktörün (!) gezdiği Türkiye, yaşadığı tüm sıkıntılarını 5 günlüğüne rafa kaldırarak pazar günü oynanacak dev derbiye kilitlendi.
İki ezeli ve ebedi rakip Fenerbahçe ile Galatasaray’ın Kadıköy’deki dev randevusu şu günlerde tarihi bir yoğunluk yaşayan Türkiye gündeminin zirvesine doğru hızla tırmanıyor. Yakaladığı muhteşem seriyi Gaziantep deplasmanında noktalayan lider Fenerbahçe ile Trabzonspor galibiyetiyle farkı 2 puana indiren Galatasaray’ın Şükrü Saraçoğlu buluşması aynı zamanda zorlu bir koltuk kavgasına da sahne olacak.
MİLLİYET, büyük derbiye sayılı günler kala “kim kazanır” ve “neden” sorusunu medya ve spor dünyasının ünlü isimlerine sordu. İşte tahminler ve cevaplar:

Melih Aşık: İddialı konuşamam
“Gönlümden geçen Galatasaray’ın kazanması, ama en güçlü ihtimalin beraberlik olduğunu düşünüyorum.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda maalesef Galatasaray’ın tarihi bir başarısızlığı söz konusu. Bu nedenle Galatasaraylılar pek iddialı değil. Bir Galatasaraylı olarak ben de iddialı konuşamıyorum. Bu kronik başarısızlığı noktalayıp kırabilirsek en büyük kazanç bu olur.”

Hasan Cemal: Bu kez olacak
“Bu kez Saracoğlu’nda mutlaka şeytanın bacağı kırılacak ve Galatasaray onca yılın sonunda Fenerbahçe’yi kendi kutsal mabedinde yenecek. Fenerbahçe’yi Saracoğlu’nda evire çevire yenmedikten sonra bir Galatasaraylı olarak içim huzura kavuşamayacak. Bence bu yıl Frank Rijkaardlı takım bunu başaracaktır. Bundan hiçbir kuşku duymuyorum.”

Oğuz Çetin: Psikoloji önemli
“İki takımın da güçlü yanları var. Öncelikle şunu söylemek gerek; iki takımın oynadığı her karşılaşmada birinci ve öncelik olan şey psikoloji olmuştur. Bu maçlarda daha sakin, daha sinirlerine hakim olan taraf her zaman avantajlı olmuştur. Burdan yola çıkarsak, Fenerbahçe, Galatasaray’a göre daha avantajlı, ancak takımların kadro yapıları ve ortaya koydukları performanslara bakıldığında, ligin onuncu haftası itibariyle Galatasaray’ın daha etkili olduğunu düşünüyorum. Özellikle öne doğru dört oyuncusu, Arda, Baros, Keita, ve Kewell her rakip için ciddi anlamda tehlikeli oyuncular. Buna karşılık Fenerbahçe’de bireysel yetenekler öne çıktığında maçı döndürebiliyor. Konuyu toparlarsak daha sinirlerine hakim olan taraf maçı kazanır”.

Yılmaz Özdil: Bol gollü Galatasaray“Daum korkuyor. Nerden çıkardın dersen, Galatasaray maçı yüzünden Gaziantep maçını gözden çıkardığını düşünüyorum. Üç sarı kartı olan Alex’i götürmedi Antep’e. Bir sarı görseydi Galatasaray maçında olmayacaktı. Bence Alex sakat makat değil. Galatasaray’daki koltuğu sağlam olan Rijkaard’ın bu korkunun üzerine saldıracağını düşünüyorum. Derbide skor söylenemez ama maksat iddia olsun, bol gollü 2-3 veya 2-4 Galatasaray.”

Şansal Büyüka: Sıfıra karşı bitmez
“Galatasaray son iki maçında üçerden 6 gol yedi. Fenerbahçe son maçının son 7 dakikasında yediği iki golle ilk yenilgisini aldı. Bütün sezona baktığınızda da daha fazla gol atanın kazanacağı bir maç gibi görünüyor. İddiam o ki, bu maç sıfıra karşı bir sonuçla bitmez, daha fazla gol atanın kazandığı bir maç olur. Ancak Alex’in oynaması ya da kenarda kalması sonucu ciddi biçimde etkiler. Oynarsa Fenerbahçe, oynamazsa Galatasaray avantaj sağlar.

Hasan Pulur: Rahat değilim
“Bilindiği gibi son 10 yıldır Saracoğlu Stadı’nda oynanan maçları Fenerbahçe kazanıyor. Benim gönlümden bu rakamın 20’ye çıkması geçiyor ama bu maçta bir süpriz yaşanabilir. Gaziantep mağlubiyeti motivasyonu bozdu. Ayrıca Fenerbahçe’nin Romanya’dan yorgun dönecek olması da önemli bir dezavantaj. Bu nedenle rahat bir tahmin yapamıyorum. Ancak Galatasaray maçın favorisi olarak gösteriliyor.

Hakan Şükür: Çok zor maç
“Derbiyi kimin kazanacağını söylemek çok zor. Son yıllardaki Kadıköy hakimiyeti Fenerbahçe adına büyük bir psikolojik avantaj. Galatasaray’ın avantajı geniş kadrosu. Defansı her hattıyla iyi yapan takım derbiyi kazanan taraf olacaktır. Galatasaray‘ın ofansta oynayan oyuncuları savunma da yapabilirlerse sonucu lehlerine çevirebilecek adam fazlalığı bir adım öne çıkarır. Diğer taraftan Fenerbahçe daha bir takım görüntüsünde. İki takımın kalecileri maçın kader adamları olabilir. Volkan’ın son haftalardaki performansı çok iyi. Ancak Franco’ya baktığımız zaman bir moral bozukluğu içinde. Ayrıca form düşüklüğü içindeki Gökhan Gönül ve Dos Santos’un, patlamayla önemli katkı yapacağını düşünüyorum. Galatasaray’da ise Keita ve Arda, alınabilecek bir galibiyetin mimarları olabilir. 60. dakikadan sonra diri olabilmek ve ayakta kalabilmek önemli.

Rauf Tamer: Galatasaray kazanır
“Bu zorlu derbide galibiyete yakın olan tarafın Galatasaray olduğunu düşünüyorum. Bunun da nedeni tek tek değerlendirildiğinde daha yetenekli futbolculara sahip olması. Ayrıca bugüne kadar yaptığı maçlar da göz önüne alındığında çok daha etkili oynayan taraf Galatasaray. Kadıköy’deki bariz üstünlük de bu kez psikolojik olarak Fenerbahçe aleyhine işleyecek gibi görünüyor.”

Erman Toroğlu: Kırmızı fazla olur
“Galatasaray çok atıyor, çok yiyor... Fener o kadar atamıyor, ama o kadar da yemiyor. Fenerbahçe’nin dezavantajı kendi sahasında oynaması. Seyircinin desteği ile fazla giderlerse işte o zaman yanarlar. Çünkü bu maç eğer yerinde kullanılırsa ve cesaretli bir hakem olursa kesinlikle kırmızının fazla olacağı bir mücadele gibi gözüküyor.”

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:30

İLGİLİ HABERLER