Spor
  • 25.12.2005 02:09

CANAYDIN BİTTİ!..

Galatasaray'da; mali krizden kurtulmak için tek çare olarak görülen Riva Projesi'nin dün yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da 15 Nisan 2006'ya ertelenmesi; Başkan Özhan Canaydın ve yönetimini şoke etti.

Bu gelişme, 110 milyon dolar gelir beklenen Riva Projesi için onay alamayan Canaydın'ın martta yapılacak seçimlerde yeniden başkan seçilmesinin zor olduğunu ortaya çıkardı.

Galatasaray Lisesi'nde yapılan Olağanüstü Genel Kurul'a üyelerinin yoğun bir ilgi göstermesi dikkat çekti. Kar yağışı sebebiyle yarım saat geç başlayan genel kurulda açılış konuşmasını Başkan Özhan Canaydın yaptı. Mart ayında yapılacak seçimden önce böyle bir projeyi genel kurula sunmanın risk taşıdığını bilecek tecrübeye sahip olduğunu ifade eden Canaydın, “Bankalarla olan problemlerimiz, borçlarımızın tasfiyesi ve Galatasaray'ın önünü açmak için Riva Projesi'ni sizlere sunuyoruz. Bu proje benim veya bu yönetimin değil, Galatasaray'ın projesidir. Proje için gelen teklifler bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 110 milyon dolar minimum garanti gelir vadetti.”

Başkan Özhan Canaydın'dan sonra bu kez kürsüye mali işlerden sorumlu Asbaşkan Refik Arkan geldi. Arkan, Riva Projesi'nin Galatasaray'ın en büyük mali projesi olduğunu anlatarak, “2002 yılında arazimizin bedelinin 25 milyon dolar olduğu söyleniyordu. Borçlu olduğumuz bankaların yetkili kıldığı Denizbank ise arazimizin değerini 50 milyon dolar olarak belirledi. Projeyi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yaparsa ihaleden 1 gün sonra 100 milyon dolarlık teminat alacağız.” dedi.

Başkan Canaydın ve yönetici Arkan'dan söz alan genel kurul üyesi ve eski bakanlardan Mükerrem Taşçıoğlu, Başkan Canaydın ve yöneticileri ağır bir dille eleştirdi. “Hiçbir işi beceremediler, çok üzülüyorum.” diyen Taşçıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim başkanım çok iyi sporcu, iyi insan, çok çalıştı, uğraştı ve üzüldü. Ama neyi elini aldıysa kuruttu. Ne Kalamış kaldı, ne Kuruçeşme kaldı.”

‘100. yılda neyi kutluyoruz?’

Taşçıoğlu, yapılan kongrenin “bir itimat oylaması” şeklinde olacağını öne sürerek, yönetime “Aksi bir oy çıktığı zaman siz orada oturabilecek misiniz? Daha önceki yönetimlerin borçlar konusunda mazeretleri var, 100 senedir görmediğim kupayı getirdiler. Ben 100. Yıl'da neyi kutluyorum? Beni 100. yıla altıncılıkla soktun. 100 yıldır ben altıncı olmamışım.” şeklinde konuştu.

Eski yöneticilerden Duygun Yarsuvat da Başkan Canaydın'ın hiçbir projesinin gerçekleşmediğini söyledi. Yarsuvat'ın Canaydın'ın ‘Aslantepe Projesi'nden, “Seyrantepe, Muztepe'' diye bahsetmesi dikkat çekti. Genel Kurul'un yaptığı oylamada “red” çıkması halinde Galatasaray'da bölünmenin ortaya çıkacağını ileri süren Yarsuvat, “Bir oylamaya gitmeyelim, bu kongre ertelensin.” ifadesini kullandı. Yarsuvat'ın konuşması kongrede bulunanların büyük bir çoğunluğunun alkışlarıyla karşılandı.

Bütün bu konuşmalardan sonra Riva arazisini Sarı-Kırmızılı kulübe kazandıran eski başkanlardan Selahattin Beyazıt, kürsüye gelerek, “Hepimizin amacı bir. Kulübü içine düştüğü mali krizden çıkarmak istiyoruz. Büyükler, ‘Bunu komisyon tetkik etsin' diyorsa, buna karşı çıkmanın manasını anlamıyorum. Yönetimin haysiyet, şeref ve itibarlarına azami hassasiyet göstermeyi amaçlıyoruz. Ellerinden gelen her şeyi en iyi niyetle yaptıklarına hepimiz eminiz.” diye konuştu.

Selahattin Beyazıt'ın bu konuşmasından sonra Başkan Özhan Canaydın yeniden bir konuşma yaparak, “Galatasaray'da büyüklerimin aldığı karara saygılıyım.” sözleriyle kongrenin önümüzdeki günlere ertelenmesini kabul etti. Böylece Riva Projesi için oylamaya gidilmeden 15 Nisan'da yeniden olağanüstü kongre yapılmasına karar verildi.

Galatasaray İkinci Başkanı Ergun Gürsoy ise üyelerin Riva Projesi’ne onay vermeyerek Galatasaray'ın geleceğiyle oynadıklarını iddia etti. Galatasaray'ın futbol şube sorumlusu Fatih Gökşen ise, “Bugün salonda o kadar negatif bir hava vardı ki, istediğimiz hiçbir kararı geçiremezdik. Başkan Canaydın'a kızan üyeler maalesef Galatasaray'a yanlış yaptılar.” ifadelerini kullandı.

'1.500 zengin 100’er bin dolar versin'

Galatasaray'ın eski futbol şube sorumlularından Adnan Polat, Sarı-Kırmızılı kulüp taraftarı zengin iş adamlarını, kulübe 100 bin dolar yardım yapmaya çağırdı. Olağanüstü genel kuruldan sonra bir açıklama yapan Polat, “Herkes Galatasaray'ın 20 milyon taraftarı olduğunu söylüyor. Bu kadar taraftarın içinde bin 500 tane zengin işadamı yok mu? Bunlar kulübe 100 bin dolarlık yardım yapsın kulüp de ekonomik sıkıntıdan kurtulsun. Böyle bir kampanyada ilk parayı ben vermeye hazırım.” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:23

İLGİLİ HABERLER