Spor
  • 25.12.2005 02:10

BEŞİKTAŞ : BİR FUTBOLCUMUZ DIŞINDA BÜTÜN TAKIM SATILIK

Sezona şampiyonluk parolasıyla giren Beşiktaş, ilk yarı itibarıyla lider F.Bahçe'nin 20 puan gerisine düşünce, yönetim İbrahim Akın dışındaki bütün oyuncuları, değeri verildiği takdirde satma kararı aldı.

Beşiktaş'ta 13 futbolcunun sezon sonunda sözleşmesi sona ererken bunların dışında sözleşmeleri devam eden oyuncular da, taliplileri çıkması halinde satılacak. Teknik direktör Jean Tigana da tatile çıkmadan önce yönetime, “Takımdan ayrılmak isteyen oyuncuları gönderebilirsiniz.” raporu verdi. Fransız teknik adam, ikinci yarıda genç oyunculara daha fazla şans tanıyacağını, İbrahim Akın ve çok iyi bir teklif gelmezse İbrahim Toraman dışındaki oyuncuların satılabileceğini ifade ettiği öğrenildi.

Rıza Çalımbay döneminde alınan Ailton, Kleberson, Youla, Ali Tandoğan ve Adem Dursun gibi oyuncularla ciddi bir mali yükün altına giren Beşiktaş yönetimi, bu yükü azaltmak için devre arasında bu isimlerden bazılarıyla yollarını ayırmayı düşünüyor. Tigana'nın altyapıya yönelme isteği de yönetimi rahatlattı.

Fransız çalıştırıcının gelişinden sonra forma şansı bulan İbrahim Akın, Kartal'ın yeni yıldız adayı oldu. Tecrübeli teknik adamın en önemli hücum silahlarından biri olan genç futbolcuyu, yönetim de satmayı düşünmüyor. Yönetim, daha önce Carew'i satarak karşısına aldığı camiayı bu kez de İbrahim Akın yüzünden ayaklandırmak istemiyor. Genç oyuncunun sözleşmesi devam etmesine rağmen Avrupa'dan teklifler aldığı da öğrenildi. Akın dışında yönetimin Beşiktaş'ta hizmetlerinden dolayı kaptanlar Tayfur ve Sergen'i satış planlarının dışında tutuyor.

Beşiktaş, Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay da değeri verilen oyuncuları satabileceklerini ifade ederek “Daha önce Carew'e iyi bir ücret ödendiği için sattık. Aynı şekilde Ailton'a da diğer futbolculara da iyi bir teklif gelirse satarız.” ifadelerini kullandı.

Devre arasında satılması gündeme gelen Tümer Metin'e İngiltere'nin Blackburn Rovers ve Almanya'nın Hertha Berlin takımları talip oldu. Yönetim, bu transfere sıcak bakarken hem Tümer'in alacaklarını ödemeyecek hem de 600 bin Euro bonservis bedeli alacak.

Beşiktaş'ta Tümer dışında Ailton da gidecek isimlerin başında geliyor. Alpay'ın da forma giydiği Almanya'nın Köln takımı golcü oyuncu için ısrarlı olurken. 3 milyon Euro'luk bonservis bedeli sorun oluşturuyor. Yönetim de Ailton'a ödeyeceği yıllık 1 milyon 800 bin dolarlık maliyetten kurtulmak için kiralamaya sıcak bakıyor. Kiralama ücreti olarak 500 bin Euro istenecek. Alman kulübünün bu teklife sıcak baktığı, eğer sezon sonunda Ailton'dan verim alırsa bonservis bedelini ödemeyi de kabul ettiği öğrenildi.

Satışa çıkan bir diğer oyuncu da Süleyman Youla oldu. Fransa'nın Strasbourg kulübü Youla için iyi bir teklif sunarken bu futbolcunun yılbaşından sonra transferinin çözüleceği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:23

İLGİLİ HABERLER