Gündem
  • 1.5.2007 19:00

CHP'DE BÜYÜK SEVİNÇ

ALİ ULURASBA
ANKARA  - CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. tur oylamasında 367 şartının aranması ve 1. tur oylamanın yürürlüğünün durdurulmasıyla ilgili kararını değerlendirirken, "Anayasa ve hukuk devleti kazanmıştır" dedi.


Koç, Parlamento'da Anayasa Mahkemesi kararının açıklanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, Anayasa ve hukuk devletinin üstünlüğü noktasında son dönemde son derece ciddi tartışmaların yaşandığını hatırlatarak, bu süreçte halkın kendi yaşam tarzını seçeceği bir noktaya gelindiğini kaydetti. Koç, "En yüce makam Anayasa Mahkemesi 1. tur oylamanın yürürlüğünü durdurdu" ifadelerini kullandı.


Bu süreci herkesin sağduyu ile değerlendirmesi gerekliliğinin altını çizen Koç, Türkiye'nin bundan sonra demokratik bir olgunlukla aydınlık geleceğe yol alacağını kaydederek, "Ülkemiz için hayırlı olsun. Ülkemizde bundan sonra daha da iyi şeyler olur. Anayasa ve hukuk devleti kazanmıştır. Demokrasi ve Anayasa'nın olmazsa olmazları galip gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER