Dünya
  • 25.4.2006 02:23

CONDOLEEZZA RICE'IN KIBRIS AÇIKLAMALARI...

SHANNON - ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Kıbrıs'ın birleştirilmesi için görüşmelerin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Yunanistan ziyareti öncesi uçağının İrlanda'da mola vermesi üzerine gazetecilere Kıbrıs'la ilgili açıklamalarda bulundu. Rice, "Kıbrıs'la ilgili özel bir teklifimiz yok, fakat Türk ve Rumların müzakereleri devam ettirmek istediğini umuyoruz" dedi. Annan Planı'na Rum kesiminin "hayır" demesiyle herkesin düş kırıklığı yaşadığını ifade eden Rice, "Kıbrıs'ın birleştirilmesi konusundan ortak bir düşünce var, bu çok önemli. Özellikle Kıbrıs Rum kesiminin AB'ye girmiş olması büyük karışıklık yaratıyor" şeklinde konuştu. Kıbrıs'ın birleşmesi için Nisan 2004'te Annan Planı çerçevesinde yapılan halk oylamalarında Rum tarafı yüzde 75'le hayır, buna karşılık Türk tarafı yüzde 64.9 ile evet demişti.

ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın, Yunanistan gezisi boyunca meslektaşı Dora Bakoyannis ve Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile görüşmesi bekleniyor. Yunanistan ziyaretinin ardından Rice, Salı günü Türkiye'ye geçerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile de görüşecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:05

İLGİLİ HABERLER