Spor
  • 21.10.2009 19:54

DAUM: AMACIMIZ İYİ OYUN VE İYİ SONUÇ

BÜKREŞ - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda yarın Romanya'nın Steaua Bükreş takımı karşısında iyi bir sonuç almak istediklerini söyledi.
Daum, Steaua Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, rakiplerinin Romanya'daki ve Avrupa kupalarındaki başarılarını bildiklerini kaydederek, ''Bizi yarın son haftalarda iyi oynayan, iyi organize olan bir ekip bekliyor. Kaliteli futbolcuları var. Amacımız iyi bir maç oynayıp, iyi bir sonuçla Bükreş'i terk etmek'' dedi.
İyi sonucun ne olduğunu maçtan sonra göreceklerini belirten Alman teknik adam, ''Ancak hedefimiz, her maçta her şeyimizi ortaya koyup, galibiyetle ayrılmak. Son oynadığımız maçta istediğimiz her şeyi yapamadık. Yarınki maçta bazı şeyleri düzeltmeliyiz. Bunları düzeltirsek yarınki maçtan başarıyla çıkacağımızı düşünüyorum. Başarı ne demek, onu maçtan sonra göreceğiz'' diye konuştu.

-''LUGANO'NUN DURUMU YARIN BELLİ OLACAK''-

Daum, sakatlıkları bulunan Bilica ve Lugano'nun yarınki maçta oynayıp, oynamayacağının henüz belli olmadığını söyledi.
Bükreş'e 20 kişilik kadroyla geldiklerini dile getiren Alman çalıştırıcı, ''Bilica'nın yarın oynayabileceğini umuyorum, ama Lugano'nun durumu yarın belli olacak'' dedi.

-''UMARIM DERBİ BİZİ POZİTİF ETKİLER''-

Daum, hafta sonu Galatasaray ile derbi maçın olmasının yarınki maç öncesi kendisini ve futbolcuları nasıl etkilediğiyle ilgili bir soru üzerine, ''Umarım derbi düşüncesi bizi pozitif etkiler'' dedi.
Alman teknik adam, yarın Avrupa'da maç yapacaklarını, pazar günü de derbi oynayacaklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
''Bundan daha güzel ne olabilir? Ben futbolcu olsam, bu iki maçta oynayabilmek için her şeyimi ortaya koyarım. Bu sezon iyi çalıştık, takımımız iyi durumda. Birkaç sakatlık yaşadık, ama normal. Herkes heyecanla maçı bekliyor. Umarım sakatlık yaşamadan çıkarız bu maçlardan. En büyük hedeflerimden biri sakatlık yaşamadan maçı bitirmek.''

-GÖKHAN: ''BURADAN GALİBİYETLE AYRILMAK İSTİYORUZ''-

Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, sarı-lacivertli takımın 1997'de Bükreş'te sahadan boynu bükük ayrıldığını ifade ederek, ''Hocamızın da dediği gibi 2009'un yeni Fenerbahçesi olarak buradan galibiyetle ayrılmak istiyoruz'' dedi.
Türk takımlarının Bükreş'te şanssız maçlar oynadığını kaydeden Gökhan, ''Biz de bir Türk takımıyız, ama biz Fenerbahçeyiz'' diye konuştu.
Gökhan, bir soru üzerine, Galatasaray derbisini düşünmediklerini belirterek, ''Bizim için en önemli maç önümüzdeki ilk maç. Şu an Steaua Bükreş maçı bizim için en önemli maç. Galatasaray maçını daha sonra düşünmek için yeterli vaktimiz olacak'' şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:29

İLGİLİ HABERLER