Dünya
  • 30.4.2004 00:10

DEMOKRAT SENATÖRDEN "IRAK VİETNAM OLDU" İDDİASI...

WASHINGTON - Amerikalı Demokrat Senatör Ted Kennedy, Bush yönetiminin Irak politikasına sert eleştiriler yönelterek, Irak savaşının ABD'nin bütün dış politika tarihindeki en kötü hata olduğunu öne sürdü.


"Irak George Bush'un Vietnamı'dır" diyen Massachusetts Senatörü Kennedy, 11 Eylül saldırılarının ardından uluslararası toplumun ABD'ye yönelik iyi niyetinin, Başkan Bush'un Irak'a savaş açmasıyla israf edildiğini savundu.
Irak'ta 30 Haziran'a egemenliğin devredilmesinin planlandığını hatırlatan Kennedy, "Bush yönetiminin, ülkeyi kimin idare edeceği konusunda hala bir fikri yok" dedi.


"Askerlerimiz, süregiden krizlerin çözümü için gerçek bir stratejiyi hak ediyor" diyen Kennedy, Birleşmiş Milletler'in Irak'ta geniş çaplı asker konuşlandırması ve ABD'nin bu ülkedeki askeri varlığını azaltması çağrısında da bulundu.
Irak savaşı ve savaş sonrası döneme ilişkin politikaları nedeniyle Bush yönetimine sık sık ağır eleştiriler yönelten Senatör Kennedy, Kasım ayında yapılacak seçimde Bush'un rakibi olan Demokrat Aday John Kerry'nin de yakın danışmanları arasında bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:07

İLGİLİ HABERLER