Asayiş
  • 28.3.2011 18:09

"DİLRUBA'NIN ÖLÜMDEN ÇOK ETKİLENDİM"

ALPARSLAN ÖTÜKEN
KAYSERİ

İki yıl önce Ramazan Bayramı'nda kaçırılan 3 çocuğun katil zanlısı U.V.G.'nin nöbetçi savcılıkta ifadesi alındığı sırada Kayseri Barosu'ndan avukat görevlendirildi. U.V.G.'nin ifadesi sırasında yanında bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen avukat, 'zorunlu müdafi' olduğunun altını çizerek, "Basında olayla ilgili çıkan haberler doğru" dedi.

Zanlının Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesinin alınması sırasında herhangi bir psikolojik tedavi görüp görmediğinin sorulduğunu söyleyen avukat, "İfadesinde herhangi bir psikolojik sorunu olmadığını bildirdi. Ancak Dilruba'nın olayından çok etkilendiğini, diğer çocukların da ölümü etkilemiştir ancak Dilruba'nın ölümünden daha çok etkilendiğini söyledi" diye konuştu.

Zanlı U.V.G.'nin 4,5 saat süren ifadesinde 'pişman olduğunu' söylediği de öğrenildi.

KEMİKLERİN OTOPSİSİ TAMAMLANDI

Kayseri'de 1.5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda kaybolan çocuklara ait olduğu değerlendirilen kemik ve elbise parçaları üzerinde Keçiören Adli Tıp Kurumu'nda gerçekleştirilen otopsi tamamlandı.

Kemik ve elbise parçalarının, DNA incelemesi sonucu kesin kimlik tespitinin yapılmasın ardından kemik ve elbise parçaları ailelere teslim edileceği öğrenildi. Biyoloji İhtisas Dairesinde yapılacak DNA incelemesi sonucu kesin kimlik tespiti belirlenecek.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:06

İLGİLİ HABERLER