Asayiş
  • 28.3.2011 18:15

MARDİN'DE OLAYLAR ÇIKTI

İSMAİL AYDOĞAN
MARDİN

Özgürlük Meydan'ında kurulan çadır sabah saatlerinde savcılık kararı ile polis ekipleri tarafından sökülmüştü. BDP'liler sökülen çadırın yerine yenisini kurmaya çalışınca ortam gerginleşti. Çadırın kurulmasına müsaade edilmemesi üzerine göstericiler polisi taşladı.

Göstericilerin taşlı saldırısına karşılık polis ekipleri de biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Bir anda savaş alanına dönen ilçede polis ile göstericiler arasında kovalamaca başladı. Polise havai fişek ve taşlarla saldırdıktan sonra ara sokaklara kaçan göstericilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Polis ile göstericiler arasında devam eden arbedede bir çocuk yaralanarak Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Arbede esnasında çevredeki esnaf işyerlerini kapatmak zorunda kaldı.

Demokratik çözüm çadırına esnafın talepleri doğrultusunda kaldırılma kararı verildiği belirtildi. Satışlarının etkilendiğini belirten bir grup esnafın kaymakamlığa başvurup çadırın kaldırılmasını talep etmesi üzerine Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından böyle bir kararın alındığı ve kararın BDP yetkililerine yazılı olarak iletildiği bildirildi. Yazılı karara rağmen kaldırılmayan çadırın sabah saatlerinde kolluk kuvvetleri marifetiyle söküldüğü açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:06

İLGİLİ HABERLER