Dünya
  • 24.6.2004 00:51

EL KAİDE IRAK BAŞBAKAN'INI ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ : SANA UYGUN BİR KILIÇ BULDUK

El Kaide liderlerinden Ez Zarkavi, Irak'ın yeni Başbakan'ı Allavi'yi öldüreceklerini açıkladı. Allavi için, "Tam sana uygun bir zehir ve sağlam bir de kılıç bulduk" denildi. Tehdit, grubun internet sitesinde yer aldı.

El Kaide liderlerinden Ez Zarkavi'den geldiğine inanılan ölüm tehdidi, Tevhid ve Cihad adlı grubun internet sitesinde yayınlandı.

Ez Zarkavi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında, şöyle deniyor.

"Sana gelince Allavi - pardon, Irak'ın demokratik olarak seçilmiş Başbakanı - tam sana uygun bir zehir ve sağlam bir de kılıç bulduk."

Allavi'nin, kötülüğün sembolü, kafirlerin ajanı ve ikiyüzlülükle suçlandığı ses kaydı şöyle devam ediyor.

"Vazgeçmeden, yolun sonuna kadar gidip, İzzeddin Salim ile aynı kaderi paylaşman için elimizden geleni yapacağız."

Kayıtta sözü edilen İzzeddin Salim, yaklaşık bir ay önce, Irak geçici yönetim konseyinin başkanlığını yürüttüğü sırada, Bağdat'ta öldürülmüştü.

Ses kaydının bir bölümünde de, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'den de "Amerikan uşağı" olarak söz ediliyor ve Allavi için "yeni Irak'ın Karzai'si" benzetmesi yapılıyor.

Irak geçici hükümetinin Başbakanı İyad Allavi, bu tehdide hiç şaşırmadığını söyledi ve Zarkavi'yi yakalayarak mahkemeye çıkaracaklarını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Irak Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamit el Bayati de, mesajı ciddi olarak inceledeklerini ve bu konudaki tüm bilgilerin, Ebu Musab ez Zarkavi'yi işaret ettiğini söyledi.

Sesin sahibi olduğu söylenen Ürdün doğumlu Ebu Musab ez Zarkavi ve ona bağlı gruplar, Amerika tarafından, Irak'taki bir dizi saldırıdan sorumlu tutuluyor.

Irak'ta rehin alınan Güney Koreli Kim Sun İl'in başı kesilerek öldürülmesinde de Zarkavi'nin payı olduğu düşünülüyor.

Amerika Zarkavi'nin peşinde

Amerikan ordusu kısa süre önce, Irak'ta Zarkavi ve grubunun saklandığına inandığı Felluce kentine hava saldırısı düzenledi. Hastane yetkilileri, saldırıda 3 kişinin öldüğünü belirtiyor.

Amerikan ordusundan bir yetkili, saldırının güçlü bir istihbarata dayandığını söyledi. Ancak görgü tanıkları hedefin sivil bir bölgede yer aldığını anlatıyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:26

İLGİLİ HABERLER