Dünya
  • 24.6.2004 00:31

İRAN ESİR ALDIĞI İNGİLİZ ASKERLERİNİ ÇÖLDE BÖYLE YÜRÜTTÜ!..

İran devlet televizyonu; Pazartesi günü İran karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 8 İngiliz askerinin, gözleri bantlı kızgın güneşin altında yürütülürken görüntülerini yayınladı.
Görüntülerin birinde gözleri bantlı İngiliz askerler yürürken elleri başlarının üzerinde bulunuyor. Diğerinde ise, bir sıra halinde İngiliz askerleri, eller öndekinin omuzuna değmiş vaziyette yürütülüyor.
Yürüyüş görüntülerinin ardından gözaltındaki bir İngiliz askerin "Ailemden, İngiliz hükümetinden ve İran ulusundan bu yanlışı yaptığım için özür diliyorum. Bu bir daha tekrarlanmayacak ve çok iyi ders aldık. Yakalandığımızda çok korktum. Bize ne olacağını bilmiyordum fakat şimdi biliyorum ki bu yanlışı yapmışım" şeklinde bir mülakatı da yayınlandı.
Mülakattaki asker, "Devrim Muhafızları bize çok iyi davrandı. Yiyecek, su verdiler. Uyumamıza izin verdiler. Sorgulama yaparken de iyi davrandılar" dedi.

ASKERLERİN YARIN SERBEST BIRAKILMASI BEKLENİYOR
Irak'ın güneyindeki Basra kentinde görev yapan İngiliz askeri yetkililer, İranlı yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Askerlerin teslim edilmesiyle ilgili işlemlerin tamamlanamadığını belirten yetkililer, müzakerelere yarın devam edileceğini ve askerlerin yarın teslim edilmesinin beklendiğini kaydetti. Yetkililer, askerlerin sağlık durumlarının da iyi olduğu bilgisini verdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:26

İLGİLİ HABERLER