Spor
  • 26.2.2005 00:23

EMRE : ÖNÜMÜZDEKİ YIL TÜRKİYE'YE DÖNEBİLİRİM

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından FC İnter'de top koşturan milli futbolcu Emre Belözoğlu, gelecek sezon Türkiye'de oynamasının da ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.


Emre, "Önümüzdeki üç ay içinde, FC İnter'de kalıp kalmayacağım konusunda bir karar vermek istiyorum. Futbol kariyerimi Avrupa'da sürdürme düşüncesindeyim. Ama Türkiye'ye de dönebilirim" dedi.


İtalya'da FC İnter'de oynamaktan mutlu olduğunu ifade eden Emre, "Burada mutlu ve huzurluyum. Ama 25 yaşıma girmek üzereyim. Önümde, Allah bir kaza bela vermez ise kariyerimin en önemli 7-8 yılı beni bekliyor. İnter'de kalıp kalmayacağım konusunda bir karar vermem gerekebilir. Kulübümün beni bırakacağını sanmıyorum. Kulübümden bana bu türden bir ima da söz konusu değil" diye konuştu.
Emre, halen Vestel Manisaspor'da oynayan Cafer Aydın'ın Ankaragücü'nde oynadığı dönemde teşvik primi aldıklarına ilişkin iddiaların henüz kanıtlanmadığını belirterek, bu türden tartışmalarla Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın yıpratılmasının hedeflenmiş olabileceğine dikkati çekti.


Emre, "Bu tür iddiaların şu dönemde gündeme getirilmesinin beni rahatsız eden bir yönü var. O da milli takımımızın başındaki hocamızın bu şekilde gündeme getirilmiş olmasıdır. Dolayısıyla bu, milli takımımızı da etkileyebilecek bir şeydir. Ben bunu, taraflı bir medyanın bilinçli bir şekilde yaptığına inanıyorum" dedi.
Emre Belözoğlu, Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nın 2006 Dünya Kupası eleme maçlarından başarıyla çıkmasının mümkün olabileceğine inandığını da söyledi.


Grupta liderlik Ukrayna'da olsa da Türkiye'nin Danimarka ve Yunanistan'la eşit koşullarda olduğuna işaret eden Emre, "Türkiye'de takım içi atmosfer hariç, milli takıma konusunda gerçekten olumsuz bir ortam var. Ben oynadığım takıma güveniyorum. İyi bir kadromuz var. Grupta ikinci olmayı başararak, Dünya Kupası'na gitmemiz pekala mümkün" dedi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:10

İLGİLİ HABERLER