Gündem
  • 25.4.2006 18:28

ERDOĞAN: "FİLİSTİN DAVASINI DAVAMIZ BİLDİK"

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz, Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olduk, olacağız. Filistin davasını davamız bildik'' dedi. Başbakan Erdoğan, ABD'nin, Avrupa'nın Filistin'e ödemekte oldukları yardımı kesmelerini doğru bulmadıklarını belirtti.
     Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da bölgede, Erdoğan'ın, ''sağduyunun ve aklın hakim olması için gösterdiği gayreti takdir ettiğini'' söyledi.
     Başbakan Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşmelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     İsrail ve Filistin'in son birkaç ay içinde seçim yaptıklarını anımsatan Erdoğan, bunun, Ortadoğu barışında umutlar besledikleri bir süreç olduğunu söyledi.
     Bölgede başlatılan Erez Projesi'ne de değinen Erdoğan, ''Biz, tarafların özellikle iki devletli bir Ortadoğu projesini kabullenmelerinin gereğini her yerde vurguluyoruz'' dedi.
     Filistin Devlet Başkanı Abbas da Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'yi Filistin halkının ''evi gibi'' gördüğünü söyledi.
     Türkiye'nin, Filistin sorunuyla ilgilenmesinin kendilerinin ilgilenmesiyle eş değer olduğunu dile getiren Abbas, ''Sizler, Filistin sorununun adil bir şekilde, uluslararası meşruiyet içinde hallolmasını istiyorsunuz. Bu konuda azimli ve kararlı olduğunuzu biliyoruz." dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:58

İLGİLİ HABERLER