Gündem
  • 25.4.2006 16:14

MUMCU:''ARINÇ, DOĞRU ŞEYLERİ SESLENDİRDİ AMA TAMAMINI DEĞİL"

ANKARA - Mumcu, Parti Genel Merkezi'nde BASK Genel Başkanı Resul Akay ve beraberindeki heyeti kabul etti.
     Erkan Mumcu, bir gazetecinin TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 23 Nisanda yaptığı konuşmayı nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, ''Sayın Arınç, doğru şeyleri seslendirdi. Ama unutulmaması gereken doğru şeylerin tamamını seslendirmedi. Eksik bıraktıkları ise resmin anlamını veren şeyler. Meclis Başkanı'nın milli egemenlik konusunda duyarlılık göstermesi, zaten onun görevidir. Ama yürütmeyi etkili bir biçimde denetleyemeyen onca yolsuzluk ve israfa seyirci kalan bir Meclis'in, Sayın Arınç'ın da ifade ettiği reformları gerçekleştirebilme kudreti ne yazık ki olmayacaktır. Zira bu kudret ancak meşruiyetten beslenir. Seçilmek, meşru olmak için yeterli değildir. Meşru olmak, seçilme gayesine uygun davranmakla mümkündür. Onun için Arınç'ın eksik bıraktıklarını tamamlamak ve sadece bunu konuşmak değil, yapmak gerekiyor.
     Mumcu, kabulde yaptığı konuşmada ayrıca, sosyal güvenlikle ilgili yasaların Mecliste görüşülmesi sırasında, iyi niyetli önerilerine hükümetin yanı sıra sektörel ve mesleki örgütlerin de kulaklarını tıkadıklarını söyledi.
     Türkiye'nin son 10 yılını sosyal güvenlik alanındaki zaafların bedelini ağır bir biçimde ödeyerek geçirdiğini savunan Mumcu, ''Eğer iktidar aklını başına almazsa ya da iktidar değişikliği yaşanmasa Türkiye gelecekte ödenmeyecek bedellerle karşı karşıya kalacaktır. Ekonomik değerlerle ifade edilemeyen bedellerle karşı karşıya kalacaktır'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:00

İLGİLİ HABERLER