Gündem
  • 12.10.2007 16:15

ERDOĞAN'DAN ABD'YE REST

CNNTÜRK.
      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyonla ilgili olarak ABD cephesinden gelen açıklamalara tepki gösterdi. ''Onbinlerce kilometre gelip Irak'ı vururken kimse kimseye sormadı'' diyen Erdoğan, ''Kimse bize akıl vermesin'' şeklinde konuştu.
      AK Parti il başkanlığının düzenlediği basın toplantısında konuşan sınır ötesi operasyon tartışmalarını değerlendirdi.
      ABD ve Avrupa'ya yönelik eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan, "Avrupa'nın 'PKK terör örgütü ilan ediyorum ama' deyişini kınıyorum. Bu işin aması yok bu işin yaptırımı var, biz duygusal hareket etmiyoruz. Bugüne kadar sabrettik ama yaptırım bekliyoruz. ABD onbinlerce kilometre gelip Irak'ı vururken kimse kimseden izin almadı" diye konuştu.
      Erdoğan, "Biz bugüne kadar bir adım atmadıysak acaba Irak'ın toprak bütünlüğüne ilişkin bir amaçlarımı mı var denilmemesi için yapmadık. Kerkük belli bir etnik unsurun olamaz dedik. Ama biz bunları söylerken birileri bize yapılacak operasyonla ilgili akıl vermesine ihtiyacımız yok" dedi.
      "İsterdik ki bayramda bunları konuşmayalım ama içimiz yanıyor" diyen Başbakan, "Bunu fırsat bilenler de var. Birlikte bir adım atalım... Böyle bir dertleri yok, acaba burdan nasıl vururuz bunun derdi içinde olanlar da var, bu iş bir siyasi rant meselesi değildir. Bu beni ne kadar yakıyorsa CHP'yi o kadar yakmalıdır, MHP'yi de o kadar yakmalıdır, DTP'yi de, diğer partileri de..." şeklinde konuştu.
      Erdoğan DTP'yi de isim vermeden şu sözlerle eleştirdi:
      "Arka bahçemizdir, şurası burası dediğinizde bu birlik beraberliğie gölge düşürmüş olursunuz. Bu mücadele bu şekilde verilmezse aynı bumerang gibi yarın gelir sizi de vurur." Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER