Dünya
  • 24.7.2018 22:24

Etek altı görüntü almak suç kapsamına alınıyor

Kanada ve Belçika'da çıkan yasaların ardından İngiltere ve Fransa da kişinin izni, rızası olmadan etek altı fotoğrafının çekilmesini yasaklamaya hazırlanıyor.

Toplu taşıma, AVM asansörleri gibi kalabalık mekanlarda cep telefonuyla kişinin eteğinin altını çekmek (upskirting) ve genelde bunu canlı yayımlamak bir furya halini alırken kadınların isyanına kulak verilmeye başlandı.

PARA VE HAPİS CEZASI

Fransa'da cinsel şiddet ve sokakta tacizle ilgili bir yasa tasarısına 'uygunsuz görüntüler çekmeyi' 30 bin euro para ve 2 yıla kadar hapisle cezalandıran suç haline getiren bir değişiklik eklendi.

SENATO KABUL ETTİ

Ülkede etek altını yasadışı görüntülemenin günlük hayatı engelleyecek kadar yaygınlaştığına dair şikayetler üzerine Fransız Senatosu bu değişiklikleri ezici çoğunlukla kabul etti.

YASAĞA BU OLAY NEDEN OLDU

Fransa İşsizlere Yardım Hizmetleri Müdürü 47 yaşındaki Olivier Innonzensi, gizli kamera ile kurumun kadın çalışanlarının etek altlarının 53 dakikalık görüntüsünü kameraya aldı. Innonzensi suçlu bulunması halinde 4 ay hapis cezasına çarptırılabilir.

 

Une femme portant l'appareil
Europe 1 radyosunun aktardığına göre, 47 yaşındaki Olivier Innonzensi, gizli kameralarla kurumdaki çalışanların etek altı görüntülerinden oluşan 53 dakikalık bir ‘film’ çekti.

Videoda biri 32, biri 34 yaşında iki çalışanın görüntüleri yer aldı.

Konuyla ilgili açılan davaya bakan savcı, görüntülerde çalışanların topuklu ayakkabılarının, bacaklarının ve iç çamaşırlarının görüldüğünü söyledi.

Innonzensi’nin 4 ay hapis cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 24.7.2018 22:26

İLGİLİ HABERLER