Spor
  • 1.12.2023 10:53

Fenerbahçe'ye ağır mağlubiyet: Utanç verici tarihi hezimet

Sarı-lacivertliler deplasmanda ağır bir mağlubiyet alırken usta kalemler mücadeleyi analiz etti. İşte detaylar...

'ÖZÜR DİLİYORUZ' 
Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’nin 5. haftasında deplasmanda Nordsjaelland'a 6-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. Kartal, “Bize yakışmayan bir mağlubiyet elde etik. Çok üzgünüz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. İstanbul’daki Spartak Trnava maçında Fenerbahçe Futbol Takımı kendisine yakışanı yapacaktır ve bu grupta çıkacağız. Çok fazla konuşacak bir şey yok. Bu akşam istediklerimizi yapamadık, sonuçta mağlup olduk. Bize yakışmadı. Bütün taraftarlarımızdan ve camiamızdan özür dileriz” ifadelerini kullandı.

FAİK ÇETİNER | Utanç verici skor 
Maçı izlemesek ilk 30 dakika bittiğinde Nordsjaelland’ın iki golle öne geçtiğine inanamazdık. İsmail Kartal, stopersizlikten o bölgeye İsmail Yüksek ve genç Yusuf’u çekmiş, Kent , Batshuayi ve Cengiz Ünder’i hücumcu olarak sahaya sürmüştü. İlk 45 dakika sahadaki Fenerbahçe’nin ne yaptığını biz anlıyamadık. Hücumda çoğalamıyor, pozisyon bulamıyor, rakibin her atağı kalesinde tehlike yaratıyordu. Uzun süre sonra formayı kapan Cengiz Ünder’in etkisiz oyunu düşündürücü idi. Kent ve gol atmasına rağmen Batshuayi ,görüntüleriyle daha çok kulübede kalışlarına şaşırmasınlar.

FUTBOL DERSİ... 
İkinci yarının başında ev sahibi 3 golü bulunca İsmail Kartal’ın hamle yapma aklına geldi. Cengiz Ünder’in yerine İrfan Can’ı, Batshuayi’nin yerine de Dzeko’yu sahaya sürdü. Sürdü ama, golü yine ev sahibi buldu. Kısacası Danimarka ekibi Fenerbahçe’ye 90 dakikalık futbol dersi verdi. İsmail Kartal, yatsın kalksın, as oyuncularının bir an önce takıma dönmelerine dua etsin. Yoksa dün ilk 11’de şans verdikleri ile büyük hedefler kovalanmaz. Unutmadan, lider oyuncu denilen Tadic’i biz oyunda göremedik. Defansın olmayınca da seni Livakoviç’de (hatalı goller yedi) kurtaramıyor. Skor Fenerbahçe adına utanç verici oldu. Bu yara çabuk kapanmaz...

SERKAN AKCAN | HAYAL KIRIKLIĞI 
Normal şartlarda blok kayıplar yaşayan her takımın başına gelecek bir duraklama dönemine giren Fenerbahçe’nin Nordsjaelland deplasmanında savunma kurgusu sezon başından bu yana en kötü kurguydu. Becao, Djiku yokken UEFA listesine giremeyen Samet’i de İstanbul’da bırakan İsmail Kartal için Ferdi’nin sakatlığı bozuk olan planı alt üst etti. Oosterwolde’yi sol beke sürüp genç Yusuf’u sol stoperde kullanan Kartal en büyük sürprizi İsmail Yüksek’i stopere çekerek yaptı. Bu gerçekten beklenenden daha kötü bir etki yarattı. Crespo’nun ön liberodaki çapa görevini düşük tempolarda yapmaya çalışması, sol içteki Tadiç ile sağ içteki Szymanski’nin oyun metrajlarını iyice artırdı. Ama Fenerbahçe’yi Danimarka’da asıl dağıtan rakibin topu Fenerbahçe’ye bırakmasına rağmen ısrarla ve büyük bir cesaretle kalesinden pasla çıkması buna mukabil Fenerbahçe’nin ön alan baskısını yapmaya çalışıp hiç yapamamasıydı.

KÖTÜ OYNARSIN, YENİLİRSİN AMA... 
Nordsjaelland, Kadıköy’de topa sahip olmuş ve bunun bedelini şiddetli bire bir baskılarda dağıldığı için 3 gol yiyerek ödemişti. Fenerbahçe dün gece topa sahip olarak adeta zehirlendi. Bu topa sahiplik yalancı bahar gibiydi. Normal şartlarda rakibin ensesinde şiddetli baskı yapma üzerine bir oyun ezberi bulunan Fenerbahçeli futbolcuların rakibe temastan kaçınmaları Danimarka temsilcisinin yürüyerek 80-90 metre boyunca topu taşımasına yardımcı oldu. Kötü oynarsın, yenilirsin ama Fenerbahçeli futbolcular dün oyun kimliklerinin çok dışında oynayıp hayal kırıklığı yarattılar.

Güncellenme Tarihi : 1.12.2023 10:56

İLGİLİ HABERLER